Ausztrália is bevert egy szöget az AIMAG e-sport koporsójába - ők is bojkottálnak

Ausztrália is bevert egy szöget az AIMAG e-sport koporsójába - ők is bojkottálnak

Azt hittük, hogy elül a por az AIMAG körül, hát nem így lett.

Idén első alkalommal az 5. Ázsia Teremsportok és Harcművészeti Játékok keretein belül e-sport versenyszámok is terítékre kerülnek, de a nagyszerű hírre az utóbbi pár hétben sötét árnyék vetült, mert a szervezőbizottság enyhén szólva is fura dolgokat lépett meg, ami miatt a koreai, kínai, iráni és mongol kontingens együttesen bojkottálja az eseményt és nem küldenek atlétákat a versenyre.

Most pedig ismét egy baljóslatú hír érkezett, az ausztrálok is beállnak a bojkottálók táborába és távol maradnak, mivel olyan körülmények várnának rájuk, amiket nem tudnak elfogadni. Az Ausztrál Olimpiai Bizottság két indokot nevezett meg a döntés mögött:

  • Ahelyett, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottságon keresztül kerülnének kiválasztásra a ’sportolók’, az összecsapásra közvetlenül online versenyeken keresztül lehet kijutni. A nevezési honlapot és persze a versenyformátumot az Alibaba Group egyik szervezete, az Alisports hozta létre.
  • Az AOC csak olyan sportokban kíván részt venni, amik a 2020-as Olimpián is ott lesznek. Az e-sport esetében ez nem áll meg, sőt az AIMAG programjában a versenyek ’Bemutató sport’ státuszban kerülnek porondra, annak ellenére, hogy nemzetközi e-sport versenyeken 2007 óta osztanak érmeket.

Az egész bojkott abból indul ki, hogy a KeSPA felemelte a hangját az ellen, hogy egy teljesen független média entitás kapta meg a jogokat arra, hogy sugározza, szervezze és rendezze az itteni versenyeket. Minden szempontból szabad kezet kaptak és nincs felettük semmilyen nemzetközi szervezet, akiknek felelniük kellene, persze a fő szervezőbizottságon kívül. Felmerül a kérdés, hogy miért nem maga a bizottság vagy a Nemzetközi e-sport Szövetség (IeSF) lett felkérve erre a szerepre? Darren Kwan az Ausztrál e-Sport Szövetség vezetője a következőket mondta a történtekkel kapcsolatban:

„Az ilyen nemzetközi sport események jó lehetőséget jelentenek az e-sportoknak, hiszen több embert érhetünk el és a sportág hitelessége is növekszik. De nem biztathatjuk a játékosainkat az indulásra, amíg kissé aggasztó kérdésekre választ nem kapunk. Az e-sportokat és az e-sportolókat ugyanazok a jogok illetik meg, amik a hagyományos sportoknál is megvannak, ebből nem engedhetünk.”

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ön tudja, hogy mire szolgál az öltönyök második zsebe?

Talán már Ön is észrevette, hogy az öltönyök zakóján van egy kicsi, bevágott zseb, ami hagyományosan a jobb oldali zseb felett helyezkedik el, és valószínűleg végig futott az agyán a gondolat, hogy vajon miért is került oda, és milyen célt szolgál.