Véget ért az EU Minor első napja, ketten már továbbjutottak

Véget ért az EU Minor első napja, ketten már továbbjutottak

Az utolsó Minor első napja lezárult, két csapat már végzett is. Mutatjuk az eredményeket!

A világon az utolsó régió Minorja is elkezdődött a tegnapi napon, nézzük az eredményeket! A versenyen a nyolc meghívott csapatot két darab négy fős csoportba sorsolták. Az első két csapat tovább mehet a vigaszágas-kiesés táblára, míg az utolsó kettő elfoglalhatja  az 5-6. vagy a 7-8. hely egyikét.

A verseny első napján az ”A” csoport mérkőzései kerültek lejátszásra. Két csapat elfoglalhatta végleges pozícióját, két csapat pedig versenyben maradt a kvalifikációs helyek egyikéért.

EnVyUs – Ballistix 0:1 (Cache 13-16)

Az első versenynap a francia EnVyUs és a fnatic Academy, újabb nevén a Ballistix meccsével indult. A Bo1-es mérkőzés pályája végül Cache lett, ahol a svéd ötös 16:13-mal legyőzte francia ellenfelét.

BIG – Team Kinguin 1:0 (Train 16-8)

A csoport másik két tagja, a német BIG és a feltörekvő lengyel Kinguin csapott össze. A hosszas vétó után végül Train maradt, ahol aztán tabseN-el nagyot játszva nyert a német ötös.

Ballistix – BIG 0:1 (Cobblestone 14-16)

A következő mérkőzésen a két mérkőzés győztesei léphettek szerverre, a Ballistix és a BIG. A pálya itt Cobblestone lett, ahol a német csapat két tagja nex és tabseN egy kiélezett meccsen 16:14 arányban szállította a következő győzelmet Németország első számú csapatának.

EnVyUs – Team Kinguin 2:1 (Nuke 2-16; Overpass 16-13; Cobblestone 16-9)

Logikusan ezt követte a két vesztes csapat meccse, ahol a francia EnVyUs-t, és a kiesés ellen küzdő Kinguin-t láthattuk. A meccs ezúttal már BO3 volt, ahol az első pályán, Nuke-on szó szerint bederálták a lengyelek a franciákat. A pálya vége egy gyors 16-2 lett. Ezt követte Overpass, ahol fel kellett élednie a francia csapatnak, ha komoly szándékkal érkeztek. Ezt meg is mutatták, hiszen 16-13-mal Cobblestone-ra kényszerítették a Kinguin-t. A sorsdöntő Cobblestone-on nem nagyon hibázott az EnVy és 16-9-es eredményükkel behúzták a győzelmet, így ők juthattak tovább csoportjukból elsőként!

Ballistix – EnVyUs 0:2 (Cache 10-16; Inferno 15-19)

A nap utolsó mérkőzésén az egyenes kieséses szakasz volt a tét. A Bo3-mas meccs pályái Cache, Inferno és Cobblestone voltak. Nagy meglepetésre a Ballistix pályáján az EnVyUs 16:10 győzelmet aratott, különös ellenállásba nem is ütköztek. Következett a franciák pályája, Inferno. A franciák a terror oldalt 9-6-ra hozták, majd a sokak által erősebbnek tartott CT oldalon viszont vereséget szenvedtek, ezzel hosszabbításra kényszerülve, ahol aztán egy sima 4-0-val a rájátszásba kerültek az nV mögött a második helyen!

Az ”A” csoportnak tehát vége, két továbbjutónk már van. A mai napon ugyan ez megismétlődik a ”B” csoportban, ahol aztán újabb két továbbjutót köszönthetünk.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!