Elindult a DreamHack Summer, nagy meglepetések az első napon

Ebben a hónapban versenyekből nincs hiány, még be sem fejeződött a Minor, de már el is kezdődött a DH Summer. Mutatjuk mi történt az első napon!

Úgy néz ki, hogy júniusban verseny verseny hátán van, így igen sokat láthatjuk kedvenceinket játszani. Ma befejeződik a Minor, de tegnap már elkezdődött a DreamHack jönköpingi állomása, a DH Summer. Ha ez nem lenne elég, a mai napon kezdődik az Adrenaline Cyber League villámtorna is, ahol a FlipSid3, a Virtus.pro, a Na'Vi és a DeadFoxszal felálló HellRaisers küzd meg a 65 ezer dolláros fődíjért. No, de nézzük is, mi történt a svéd verseny első napján!

Izgalmas hónapnak néznek elébe a CS:GO e-sport követői

Itt a havi Counter-Strike e-sport program 7 versennyel, a szórakozás garantált!

SK Gaming – Singularity 1:0 (Cobblestone 16:9)

A verseny a bajnokesélyes SK Gaming és az európai nyílt kvalifikációról bekerülő dán Singularity meccsével kezdődött. A Bo1-es mérkőzés pályája Cobblestone volt. Az első félidő a lehető legszorosabbra sikeredett, hiszen a brazil ötös CT oldalon mindössze egy körrel, 8:7-el tudta megelőzni a Singularity-t a félidőben. A második félidőben az SK Gaming terror oldala erősebbnek bizonyult, akik mindössze két kört hagytak a dánoknak, így 16:9-re megnyerte a mérkőzést a FalleN vezette ötös.

Gambit Gaming – Counter Logic Gaming 0:1 (Overpass 16:19)

A ”B” csoport nyitómeccsén a másik bajnokesélyes csapat, a Gambit kezdett a szintén (észak-amerikai) nyílt selejtezőről bekerülő CLG ellen. A map ezúttal Overpass lett. A félidőt 9:6-ra megnyerte a Gambit CT oldalon, majd terror oldalon mindössze a hosszabbításra elég kört hoztak össze. Viszont nagy meglepetésre az észak-amerikai ötös nyerte azt, 4:1 arányban.

mousesports – Immortals 0:1 (Cobblestone 6:16)

Következett az ”A” csoport második mérkőzése, ahol az egyre jobb formában játszó mousesports és az Immortals csapott össze. A pálya újra Cobblestone lett. Az Immortals CT oldalon kezdhetett, amit aztán 10:5-re be is söpört magának. A második félidő még ennél is simább volt, ott mindössze egy kört tudott bevédeni a mouz, így hamar 16:6 állt az eredményjelzőn, ezzel a kisebbik brazil ötös is behúzta első győzelmét.

Fnatic – Cloud9 1:0 (Mirage 16:12)

A ”B” csoport második meccsén újra egy észak-amerikai és egy európai csapat lépett szerverre. A pálya ezúttal a játékosok körében kedvelt Mirage lett. A Fnatic terror oldalon kezdhetett, ahol 8:7-re hozták is a félidőt. A második félidő elején a Cloud9 hiába kapta el a fonalat és hozott négy kört, ez kevésnek bizonyult, hiszen utána a Fnatic is elindult és 16:12-re megverte a Cloud9-t.

SK Gaming – Immortals 0:1 (Cache 10:16)

Az ”A” csoport utolsó mérkőzésén a csoport két veretlen csapata, az SK és az Immortals csapott össze, Cache-en. Az Immortals T oldalon kezdett, ahol sokak meglepetésére 11:4-el zárták hen1-ék az első félidőt! A második etapban az SK is összekapta magát, akik hiába nyerték egymás után a köröket, az Immortalst már nem tudták kiütni a nyeregből. Hála kNg kiváló teljesítményének megverték az előzőleg sokkal esélyesebbnek tartott SK Gaming-et, mely egyben az első alkalom volt, hogy LAN-on összejött! Ezzel együtt mást is ünnepelhettek, hiszen a rájátszásba jutottak.

Counter Logic Gaming – Fnatic 1:0 (Train 31:28)

A nap a Gambit ellen nagyot játszó CLG és a Cloud9-t megverő Fnatic meccsével végződött. A Train-en lejátszott mérkőzésen újra nagyot játszott a CLG, akik a negyedik hosszabbításban 31:28-ra megverték a hazai közönség előtt játszó svédeket. Tehát ők is csoportelsőként várják a folytatást, mint az Immortals. Ráadásul mindkét csapat rögtön az elődöntőbe jutott a versenyformátum szerint, így most egy kisebb pihenésre is lesz idejük!

Meglepetésekből eddig ezen a versenyen sem volt hiány, hiszen a CLG és az Immortals továbbjutása egyértelműen az! Az pedig jó kérdés, hogy valamelyikük elér-e a döntőbe is, de az eddig látottak alapján itt bármi megtörténhet még. A verseny a mai nap során folytatódik: 11:05-től a Singularity – mousesports meccsel, 14 órától a Gambit-ot és a Cloud9-t láthatjuk összecsapni. 17 órától az SK Gaming játszik a Singularity – mouz meccs győztesével egy Bo3 meccsen, este 8-kor pedig újra a fnatic zárja a napot a Gambit – Cloud9 mérkőzés győztesével szemben.

Borítókép: HLTV

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!