Orisa túlnőtt Reinhardton a legutóbbi patch óta

Orisa túlnőtt Reinhardton a legutóbbi patch óta

Ha a blokkolt sebzést nézzük, jelenleg nincs jobb tank az Overwatch legújabb hősénél.

Néhány hete érkezett meg a legutóbbi frissítés az Overwatch-hoz, az Omnic Meta pedig úgy döntött, készít egy rövid elemzést arról, milyen hatással volt az 1.11-es patch az egyes hősökre.

A legérdekesebb változás egyértelműen Orisa helyzete, akivel a Blizzard szerette volna felrázni kicsit a tank metát, első nekifutásra azonban ez még nem igazán jött össze. A 12-ről 8 másodpercre csökkentett Protective Barrier cooldown azonban úgy tűnik, megtette a hatását, jelentősen megnőtt ugyanis az általa felfogott sebzés.

A különbség egészen pontosan 22 százalék: átlagosan ennyivel nőtt a blokkolt sebzés mértéke a legutóbbi patch óta. Orisa eredetileg nagyjából egy szinten volt Reinhardttal ilyen tekintetben, mostanra azonban jócskán túlnőtt rajta, ez kiderül a fenti grafikonból is. Immáron tehát nem lehet kérdés, hogy Orisa pajzsa hatékonyabb védelmet nyújt a csapat számára.

Reinhardt népszerűsége egyébként is csökkent a legutóbbi frissítéssel, ami részben az Earthshatter magasságának csökkentésének is köszönhető. Orisa javulása pedig jól látszik a winrate-eket mutató grafikonon is: a Grandmaster szintet leszámítva mindegyik rankon nőtt a hős győzelmi aránya a patch előtti időszakhoz képest, így nem lehet kérdés, hogy a változások jót tettek a karakternek.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!