Folytatódik az Overwatch Survivor:  a mostani kieső a NIP

Folytatódik az Overwatch Survivor: a mostani kieső a NIP

Váratlanul lapátra kerültek a finnek tehetséges játékosai.

Ma reggel bombaként robbant a hír, miszerint a Ninjas in Pyjamas esport szervezet dobta az Overwatch csapatát. Ezzel a lépéssel, olyan szervezetek mellé csatlakoztak mint a Dignitas, TSM, vagy a Fnatic.

Hivatalos: dobta az Overwatch-csapatát a Fnatic

Egyetlen streamert tartott csak meg a szervezet, felülvizsgálják a kompetitív Overwatch jövőjét.

A NIP OW tavaly augusztusban alakult, az akkoriban szokásos EU mixekkel ellentétben csak Finn játékosokból. A régióban mindig is meghatározó erőt képviseltek, ők terjesztették el a sok tankos metát, legnagyobb eredményük pedig a 2017-es Assembly Winter Major rendezvény megnyerése volt. A közelmúltban viszont meglehetősen gyengén szerepeltek. A Lan veteránnak számító játékosok alul teljesítettek a TaKeOver 2-n és az előző hétvégi Overwatch Contenders EU csoportkörében is kieső helyen állnak jelenleg.
nip ow team
Balról: zappis, mafu, fragi, hymzi, kyynel, Zuppehw.

A hivatalos közlemény szerint, a szervezet kevesli a játék közvetítéseinek nézőszámát és az információkat a Blizzard-tól, az év végén startoló Overwatch Ligáról. Szeretnének továbbá a CS:GO és LCS részlegükre koncentrálni, kevesebb befektetéssel magasabb minőségű munkát végezni. 

A teljesképet látva sajnos úgy tűnik, ezek mondvacsinált indokok és pusztán meggondolatlan reakció a közelmúlt eseményeire. A gárda valószínűleg együtt marad és folytatni fogják a jövőben, viszont háttértámogatás nélkül nagyon nehéz dolguk lesz.

Ti mit gondoltok? Logikus lépés egy pillanatnyilag gyengélkedő csapatot lapátra tenni?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


 

Kövess Minket!