Orange nyerte a 2017-es Dreamhack Summert, a Paladin dekkje megér egy misét

Orange nyerte a 2017-es Dreamhack Summert, a Paladin dekkje megér egy misét

Mindenki tiltotta a N'Zoth Paladint, Espumito nem. Ki is kapott a DreamHack döntőjében.

A hétvégén narancsba öltözött a DreamHack Summer, mivel a Hearthstone finálét Jon „Orange” Westberg nyerte meg, ezzel behúzva a negyedik LAN győzelmét karrierje során.

Ahogy várható volt, a verseny tele volt mid-range paladin paklikkal. Azon belül is, két archetípus volt domináns: az aggro beállítottságú murloc, és a kissé lassabb, sokkal inkább control elemekkel telerakott változat. De Orange csavart egy picit a dolgon és elérte, hogy az ellenfelei folyamatosan a Pala dekkjét tiltsák ki, csak a döntőben kapott szerepet, viszont ott láthattuk, miért nem szeretne találkozni vele senki.

Így van, Orange egy N’Zoth-al kiegészített kreációt hozott, viszont az egész pakliban három DR lap volt: egy Tirion, egy Infested Tauren és egy Cairne. Persze a Spikridged Steed is effektíve DR effektet csinál vagy akár a Stonehill Defender-ből is ki lehet kapni még egy Tirion-t, de azért ez feltételes. Ezen kívül is találhatunk benne érdekességeket, de úgy nagyjából egy sima mid-range. Viszont N’Zoth még egyszer csőre tölt, ha véletlenül az első körben kifogyna a nafta.

Érdekesség még, hogy a versenyen domináltak a Druid, a Mage és a Warrior paklik. Az egész érzése pedig sokkal inkább control volt, mintsem aggro. A Druid-nál nem a Token, hanem a Jade archetípus volt. A Mage-nél nyilván a Burn Mage került előtérbe. A Warrior-ok nagy részben pedig a Taunt-os verziót toltak.

A futottak még kategóriában ott volt a Rogue és meglepő módon a Shaman is csak ide tudott befurakodni. Végül pedig a Hunter, Priest és Warlock szinte észrevehetetlen volt, összesen talán egy ember volt, akinek a Priest ott lapult a tarsolyába.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!