ECS LAN: Megállíthatatlan az SK, döcögős a FaZe és az Astralis

ECS LAN: Megállíthatatlan az SK, döcögős a FaZe és az Astralis

Elkezdődött az ECS fináléjának első napja, meglepetésekből és izgalmakból most sem volt hiány. Mutatjuk az eredményeket!

Elkezdődött az Esports Championship Series LAN fináléja a nyolc meghívott csapattal. Az első nap rengeteg meglepetést és izgalmat hozott. Kikapott NiKo csapata, a FaZe, a HLTV ranglista 2. helyezettje, az Astralis és a G2 is. Az SK továbbra is megállíthatatlan.

FaZe – OpTic 1:0 (Overpass 16:9)

Az ”A” csoport első meccsén a FaZe játszott az OpTic-al és jött is a papírforma. Overpasson simán, 16:9-re nyert az európai mix rain óriási játékának köszönhetően, aki 1.67-es értékeléssel zárta a meccset.

FaZe - Optic

G2 – SK Gaming 0:1 (Cache 16:7)

A második meccs, sokak által a nap meccseként emlegetett G2 – SK Gaming találkozó volt. A felhajtás ellenére elég simán nyert az SK Gaming Cache-en, az első félidőt 12:3-ra, majd a végét is 16:7-re behúzva. Érdekesség, hogy a G2 csapatából senkinek sem sikerült 1.00 felett teljesítenie, így akár említhetnénk a meccset a nap csalódásaként is.

G2 - SK

FaZe – SK Gaming 0:1 (Train 8:16)

Következett a győztesek meccse, ahol a HLTV ranglistájának az első és a harmadik helyezettje, az SK Gaming és a FaZe lépett szerverre, a meccs tétje az azonnali továbbjutás volt. A Train-en lejátszott meccs első félidejét 10:5-re nyerte az SK a gyengébbnek titulált terror oldalon. A másik félidő sem hozott túl nagy változást a játék képében, ezt a félidőt is 6:3-ra nyerte az SK, így 16:8-al továbbjutva.

FaZe - SK

Cloud9 – fnatic 1:0 (Train 16:8)

A ”B” csoportot az utóbbi időben hullámvölgyben lévő Cloud9 és a DH Summer második fnatic kezdte. A pálya ezúttal is Train volt, ahol először a félidőt vesztették el olofmeister-ék 10:5-re, majd a meccset is 16:8-ra.

C9 - fnatic

Team Liquid – Astralis 0:1 (Inferno 11:16)

A Liquid és a krakkói Major győztes Astralis meccsén nem történt különösebb meglepetés, a papírforma szerint nyert az Astralis Inferno-n 16:11-re.

Liquid - Astralis

Cloud9 – Astralis (Mirage 19:16)

Következett a ”B” csoport győzteseinek a meccse, ahol a fnatic-ot megverő Cloud9 és a gyengébb Liquid-en áthaladó Astralis-t láthattuk. A nap egyik nagy meglepetése volt a meccs, hiszen a mérkőzés első félidejét 10:5-re nyerte az Astralis, majd a feltámadó Cloud9 hosszabbítást kiharcolva 19:16 arányban megverte a Major győztes dán ötöst, ezzel az elődöntőbe jutva.

C9 - Astralis

Volt egy-két papírforma meccs is, viszont voltak hatalmas meglepetések is. Ilyen volt az SK sima győzelme a G2 felett, vagy a Cloud9 Astralis verése. A verseny ma sem áll le, 12:15-kor OpTic – G2 meccsel kezdődik a nap, ahol a tét a kiesés elkerülése lesz Bo3-ban. 15:15-kor a ”B” csoport két nyeretlen csapata, a fnatic és a Liquid csap össze, szintén Bo3-ban. 18:15-kor a FaZe játszik az OpTic – G2 nyertesével a playoffba jutásért, majd várhatóan a nap végén az Astralis játszik a fnatic – Liquid meccs győztesével, szintén a playoffba jutásért.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!