Peacemaker Kínában folytatja edzői karrierét

Peacemaker Kínában folytatja edzői karrierét

Peacemaker rövid kálváriája arról, hogyan lesz valaki két hét alatt két régióban edző.

Hétfőn jelentette be Luis "peacemaker" Tadeu a saját Twitter oldalán, hogy ideiglenesen, a Major kvalifikáción és az ESL One Kölnön a kínai TyLoo csapatának az edzője lesz. Ez már annak fényében is meglepő bejelentés volt, hogy csupán két hete került a Misfits csapatához ugyanebbe a pozícióba.

Aki nem ismerné peacemakert: ő volt az edzője többek között annak a Liquidnek, akik a 2016-os ESL One kölni Majorön s1mple hathatós segítségével második helyezést értek el. Ehhez többek között megverték a Na'Vi-t és a fnatic-ot is, de a döntőben az SK Gaming kifogott rajtuk. A személyisége miatt a Liquid, az Optic és több csapat is rövid idő után megvált tőle, mert nehezen lehet elviselni stílusát a játékosok állításai alapján.

(Forrás: YouTube)

Az első bejelentés után pár órával később érkezett a hír, hogy a PGL szabályai szerint nem állhat a kínai csapat mögött a meccseken, mivel a amerikai Minoron még a Misfits-cel dolgozott együtt. Mivel meccseken nem lehet a csapat edzője, így maximum két meccs között, a szünetekben és a nap végén adhat instrukciókat a TyLoo játékosainak, ez pedig valljuk be, nem ugyanaz.

(Forrás: wwg.com)

Kedden újabb fordulat történt az ügyben, hiszen a Misfits hivatalos Twitter csatornáján erősítette meg, hogy szerződést bontott a szervezet peacemakerrel, így már nem csak kölcsönben van a TyLoo-nál. A HLTV megkérdezte az ESL-t is az ügy kapcsán, akik azon az állásponton voltak, hogy amíg peacemaker a Misfits-hez tartozik az ESL szabályai szerint, addig náluk sem ülhet be a coach székbe. Mivel azonban a Misfits-hez már nem köti szerződés, ezért probléma nélkül irányíthatja a kínai csapatot az ESL kölni versenyén. Kíváncsiak leszünk, hogy tapasztalatai és irányítói képességei meddig emelhetnek egy kínai csapatot, akikkel mostantól számolnunk kell, hiszen okozhatnak akár akkora meglepetést is, mint tavaly a Liquid!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

(Forrás: peacemaker to coach TyLooPGL clarifies peacemaker rolepeacemaker and Misfits part ways)

Kövess Minket!