Az új kitüntetési rendszer sokaknak nem tetszik, valahol jogosan

Az új kitüntetési rendszer sokaknak nem tetszik, valahol jogosan

Alig pár napja kaptuk meg az elismerés lehetőségét, de rögtön két hiányosságra is felhívták a Riot figyelmét a játékosok.

Ahogy minden új játékbeli funkciónál várható, úgy a kitüntetési rendszer is kapott korai kritikákat a játékosoktól. Abban viszont egy kicsit más a helyzet, hogy a közösség ezúttal egész reálisan reagált és az általuk megfogalmazott hiányosságok vagy hibák jogosnak tűnhetnek, akár többszöri átgondolás után is.

Miért van szükség az Autofill-re és egyáltalán hogy működik?

Hányszor átkoztuk már a rendszert, amiért az autofill miatt egy olyan posztot kaptunk, amit nem feltétlenül szeretünk. Miért is van erre egyáltalán szükség?

Az első és talán legégetőbb probléma, a kitüntethető játékosok száma, ami jelenleg egy. Azaz meccsenként egyetlen egy játékos teljesítményét és erőfeszítéseit tudjuk csak elismerni. Ha belegondolunk ez egy elég furcsa koncepció egy olyan játéknál, ami gyakran hangoztatja a csapatmunka fontosságát, hogy ez egy csapat alapú játék és csakis közös munkával érhető el a siker. Mégis mikor az elismerésre kerülne a sor, csak egy embert tudunk jutalmazni. Szinte biztos vagyok abban, hogy mindenkinek volt olyan meccse, amit valóban egy játékos hozott le, de az általában gyakoribb, hogy az egész csapat, vagy akár 2-3 ember kiemelkedő teljesítménye billenteti a mérleg nyelvét az egyik oldalra.

Ezekre az aggodalmakra Riot Simurgh válaszolt:

Teljesen egyetértek. Szerintem is ez a mostani kitüntetési rendszer legnagyobb gyengesége. A későbbiekben tervezzük majd kibővíteni a kitüntetéseket, hogy orvosoljuk ezt a problémát.

Megint csak érdekes, hogy a Riot oldaláról ezúttal sincs egyértelmű álláspont, inkább különböző személyek különféle véleménye, mivel Riot Socrates a következőket mondta a témáról:

Számításba vettük ezt a lehetőséget is. Végül azért döntöttünk az egy emberes megoldás mellett, mert ahhoz, hogy ezeknek a kitüntetéseknek valami súlya is legyen, szükségesek a korlátok. Így sokkal érdekesebbé teszi a döntést a játék végén, hogy kit is szeretnénk kitüntetni, jobban átgondoljuk a játékélményünket egy-egy meccs után.


A másik tátongó hiányosság, az ellenfél játékosainak kitüntetése. Míg a régi plecsnis rendszerben az ellenfeleket is el tudtuk ismerni, ha jól játszottak, most erre egyáltalán nincs lehetőségünk. Pedig azért azt el kell ismerni, ha valaki a másik csapatból is jól teljesít, még ha nekünk ez egy veszteségbe is kerül. Én magam is sokszor adtam honor-t egy-egy ellenfélnek, ha valóban sokat tett hozzá a saját csapatának játékához. Szerencsére ezen is terveznek változtatni, legalábbis Riot Simurgh elmondása szerint.

Mindenképpen dolgozunk még a fejlesztéseken, amik kicsit szabadabbá teszik a kitüntetési rendszert, ezáltal a csapattársakat és az ellenfeleket is lehetőségünk lesz elismerni. Sajnos azon felül, hogy dolgozunk rajta, még nem tudok többet mondani.

Mindenképpen pozitívum, hogy a mostani rendszernek hála többet kapunk egy sima elismerésnél egy-egy kitűző képében, hiszen ezekhez vannak kötve a különféle kulcsok és játékon belüli tartalmak is, szemben az eddigi nyers teljesítményalapú rendszerrel. Minél jobb az elismerési szintünk, annál több és ritkább dolgot kaphatunk, akár még ládákat és exkluzív kinézeteket is. Erre már elég nagy szükség volt, több olyan kinézet is volt, ami kifejezetten a referenciaprogramhoz volt kötve.  Legyünk őszinték, egy olyan játéknak, aminek több mint 100 millió játékosa van világszerte, aligha van szüksége még arra, hogy a játékosok egymásnak ajánlják a játékot. Márpedig a Medieval Twitch vagy Grey Warwick csak így volt elérhető, ezért is látjuk őket ennyire ritkán. 

Mellékesen azt azért hozzátennénk, hogy persze papíron jó, hogy honor-ért jó tartalmat lehet kapni, de sok játékos azt tapasztalja, hogy jóval kevesebb kulcshoz jut a jelenlegi rendszerben. Ez üzletpolitikailag jobb a Riot-nak, kevesebb ingyen tartalmat adnak ki a kezükből. Másik oldalról megvizsgálva a dolgot, azt is hozzá kell tenni, hogy még elég új a rendszer, minden bizonnyal figyelik a kulcsok esésének a gyakoriságát, illetve valószínűleg sokan még csak a kezdő kettes szinten vannak. Magasabb szinten pedig több jutalom jár, mint azt tudjuk, szóval érdemes várni még egy kicsit, hadd nője ki magát a rendszer.

Nektek hogy tetszik az új honor/kitüntetési rendszer?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.