Bye Bye Virtus.pro, hello Flipsid3, hello Vega Squadron

Bye Bye Virtus.pro, hello Flipsid3, hello Vega Squadron

Frissült a HLTV ranglistája. Júniusban több kiemelt verseny volt, át is rendeződött szépen a mezőny.

Már nagyon vártuk a Júniusi HLTV világranglistát, mert a múlt hónapban igencsak mozgalmas volt a CS:GO csapatok versenynaptára. Mindjárt a hónap elején zárult az ESL Pro League S5, amelynek 750.000 dolláros összdíjazása és a hónap végén rendezett londoni ECS Season 3 Finals 660.000 dolláros prize poolja nagyon vonzó célpont volt a hivatásos CS:GO játékosok és szervezetek számára.

Aztán volt még egy ELEAGUE Clash for Cash, egy DreamHack Open Summer 2017 és Adrenaline Cyber League 2017, ahol összesen még 450.000 dollár várt a megmérettetésre vágyóknak.

De még nincs vége a listának, hiszen közeleg az év legnagyobb tornája, minden csapat célja, a Valve által támogatott PGL Major Krakow 2017. Ehhez viszont a legenda státusszal rendelkező csapatokon kívül mindenkinek kvalifikálnia kellett magát, így az amerikai, európai, ázsiai és a CIS régiónak szánt Minor tornák is kivették a helyüket a júniusi naptárból, egyenként 50.000 dolláros díjazással és két Major kvalifikációs hellyel.

Össze sem merem számolni, mennyi pénzt lehetett összelövöldözni. Na jó, nézzük meg, 2.060.000 dollár. Nem rossz egy hónapra és ezek „csak” a nagyobb rendezvények. Lássuk tehát, hogy miként alakult az a bizonyos világranglista.

A Minor versenyeket vizsgálva érdekesség, hogy az amerikai és az európai Minor-t megnyerő Cloud9 és Immortals, valamint a BIG és a Penta négyes, szépen be is verekedte magát a krakkói álom versenyre. Bár a Major Main kvalifikáció már a júliushoz fog tartozni, így is számíthatott a két német gárda az előrelépésre. Az Immortals, a Minoron szerzett második és a DreamHacken elért harmadik helyezéssel is biztosan kapaszkodott felfelé, megérdemelték a 8. helyezést.

Az ázsiai Minorról érkező Tyloo és Renegades viszont nem lesz ott Lengyelországban. Viszont a kínai gárdának a Minor 2. hely elegendő volt ahhoz, hogy visszategye magát a HLTV TOP30 csapata közé. Az ausztrálok pedig sztenderden tartják ezt a 20-25 helyezést hónapok óta.

A C9 is erős hónapot tudhatott maga mögött, nem csoda az a 9-es ugrás, hiszen elsők lettek a Minoron és harmadikok lettek az ECS S3 tornán, 95.000 dollárt bezsebelve.

Az ismeretes, hogy az SK Gaming Június 12-én átvette az uralmat az Astralistól, így a májushoz képest ez +2 helyezést ért a braziloknak. Az élmezőny nagy vesztese azonban a lengyel Virtus.pro, akik a HLTV rangsor 2015-ös fennálása óta először kerültek ki a TOP10-ből. Ugyan az Adrenaline Cyber League 2017 rendezvényét megnyerte a VP, az ELEAGUE Major visszavágó showmatch-en kikaptak és az utolsó 20 meccséből csak 5 mérkőzést tudott megnyerni Pasha csapata. Ebből a 20-ból a legtöbb mérkőzés online zajlott, úgy tűnik, hogy ez nem nagyon megy a VP-nek.

Sajnos a HellRaisers is csak csúszkál visszafelé. Az év elején nagyon szépet meneteltek Bencéék, április elején már a 7. helyen voltak, de mostanában a felívelő pálya az ellenkező irányba fordult, jelenleg a 15. helyen vannak és ez úttal csak nézői lehetnek a világ legnagyobb CS:GO tornájának.

A hónap nyertese viszont egyértelműen a semmiből visszatérő Flipsid3 és a CIS Minor-t megnyerő Vega Squadron. Ez utóbbi csapat már a tavalyi ELEAGUE Major Main Qualifier versenyen is ott volt, most 13 helyett javítottak az elmúlt héthez viszonyítva és 35 helyezéssel előrébb vannak a múlt hónaphoz képest. Ez a Flipsid3 esetében +17 és + 30 érteket jelent. Valamint a Dignitas is szépen visszaírta magát a CS:GO térképre. GGWP

A júliust a ma kezdődött ESL One Köln 2017 nyitja, majd a DreamHack Open Valencia 2017 folytatja és a hónap fénypontját természetesen a várva-várt Major szolgáltatja, ami után DreamHack Open Atlanta zárja a sort. Eseményekben tehát nem lesz hiány, így a HLTV listát is érdemes lesz majd elemezni, alaposan felcserélődhetnek a mostani erőviszonyok.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!