UOL Sheepy:

UOL Sheepy: "A TSM elleni visszavágót várom a legjobban!"

A Unicorns of Love csapata még mindig vezeti a B csoportot és a Rift Rivals előtt. Ez alkalomból szólalt meg Sheepy egy interjú erejéig, hogy mit is vár ettől az egésztől.

A két régió közti összecsapás előtt az UOL az utolsó meccsén egy nagyon szoros és meglepetést okozó szériát játszott az NiP csapatával, ahol végül három meccs után 2-1 arányban győztek. Az interjúban szó lesz az idei UoL rosterről, a csapat választásairól, valamint persze a Rift Rivalsről.

Egyre inkább általánosnak mondható a Rek'Sai választás, de nektek még így is gondotok akadt vele az első két meccsen, utána pedig egyből kitiltottátok. Mik voltak a gondok ellene és miért döntöttetek úgy, hogy kitiltjátok? 

Sheepy: A legfontosabb tiltás számunkra Elise volt, hiszen sosem jutottak AP-hoz ezért dupla AD-s felállással játszottak minden meccsen. Aztán volt Renektonjuk, Rek'Sai-juk és nem volt túl sok CC-jük a középső ösvényen. Szóval nem igazán fordítottunk rá nagy figyelmet, mert Rek'Sai-al nehéz meccsbe kerülni. Jól csináltuk egy pontig, de egyszer csak a Rek'Sai neki állt invadelni. Nagyjából nincs jelenleg olyan dzsungeles aki felveszi vele a versenyt. Szóval később ezért nem akartuk, hogy náluk legyen, nekünk meg nyilván nagyobb champion poolunk van.

A NiP-nek elég sok gondja akadt, főleg a játék végső szakaszában és főleg az alsó ösvénynél, de ők mégis a Thresh-Jhin párosra építettek. Számítottatok rá, hogy ezzel készülnek és próbáltatok valahogy megakadályozni? 

Sheepy: Nem nagyon foglalkoztunk vele, hogy Jhin-nel fognak játszani, ugyanis úgy gondoljuk, hogy nem egy power pick jelenleg. Ugyanebben a szerepben, választhatott volna inkább Varus-t. Nem igazán féltünk tőle vagy akármi. Inkább csak elvettünk mindent, ami erős a játék korai szakaszában. 

Ebben a szezonban az alapvető mechanikákról valami másra került a hangsúly?

Sheepy: Szerintem az alapjaink csak erősebbek lettek. Samux-nak es Xerxe-nek is rendkívül jó ötletei vannak, hogy hogyan is játsszunk. Mindig valami új. Minden téren tudunk újat mutatni és ez is a játékosoktól függ. Például Hyli szeret nagyon agresszívan játszani és van, hogy e köré építem a felállást, hogy akkor ezt így meg így csináljuk.

Eljutottatok már arra a pontra, hogy talán új stratégiákat kellene kipróbálnotok? 

Sheepy: Mindig új dolgokat csinálunk. Minden azért van, hogy megnyerjük a meccset és csak is ez számít. Csinálhatsz mindent jól és akkor is kikapsz, ilyen az élet. De minél többet próbálkozol, annál nagyobb esélyekkel nyersz. Jelenleg azt érzem, hogy jól játszunk. Megfelelünk magunknak. Minden tiszteletem a srácoké, hiszen nagyon figyelnek magukra és sokat fejlődtek. Xerxe is még csak 17 éves és nagyon jó mentalitása van.

Talán biztosra vehető, hogy néztetek NA LCS-t a Rift Rivals miatt. Van olyan NA csapat akinek szereted követni a választásait, vagy teljesen megérted a mentalitásukat és a taktikájukat? 

Sheepy: Nem igazán gondolkozom ilyenen, amikor nézem. Leginkább csak meglepődöm sokszor, hogy bejött egy-egy szokatlan húzás. Emlékszem amikor egy ellenfél be TP-zett a TSM háta mögé és szinte bukásra álltak a teamfight előtt, de egyszerűen annyira jól átlátták a helyzetet, hogy megnyerték a küzdelmet. Ezután pedig jön Svenskeren iszonyatos teljesítménye, bemegy túléli 10% hp-val és berúg valakit Lee Sinnel. Ez nem egy átlag játék, amire számítasz, hogy megfog történni, nem tudsz ellene felkészülni. Leginkább a TSM elleni meccsünket várom, a visszavágó miatt. Szerintem bosszút akarnak állni.

Az UoL vs. TSM mindig nagyon király. Ti hogy vagytok ezzel?

Sheepy: Igen mindig jó a TSM ellen játszani. Persze a Cloud9 elleni összecsapást is várjuk már. Ennek a két csapatnak a középső ösvényes játékosa, aki termesztésen európai, nagyon jó, oda kell rájuk figyelni.

Mindenesetre mi is izgatottan várjuk a Rift Rivals-t! Ti nézni fogjátok? Szerintetek az európaiak helyt tudnak állni Észak-Amerikával szemben?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.