Több mint 60 körön keresztül lőtte egymást a C9 és a Na'Vi egy Bo1-ben!

Több mint 60 körön keresztül lőtte egymást a C9 és a Na'Vi egy Bo1-ben!

GuardiaNnak jót tett az esküvő, rég nem játszott ilyen jól.

Gigászi küzdelmet és rekord mennyiségű kört hozott a Na'Vi és a Cloud9 meccse az ESL One Cologne első játéknapján, az amerikai és kelet-európai csapat hatszoros (!) overtime után tudtak csak pontot tenni az összecsapás végére, amellyel így megdőlt az eddigi leghosszabb premier versenyen (tehát jellemzően 100-200.000 dollár fölötti összdíjazású LAN-ok) történt mérkőzés rekordja. A korábbi csúcstartó a 2016-os MLG Columbuson a mouz vs Flipsid3 volt, az a mérkőzés 31-28-ra végződött, a Na'Vi és a Cloud9 ezt a rekordot döntötték meg, a vége 34-32 lett GuardiaNék javára! Két és fél órás meccs, ennyi idő alatt Bo3-akat szoktak lejátszani, nem Bo1-et.

Pedig a meccs elejét tekintve sima Na'Vi siker volt kilátásban: Edwardék elhozták a pisztolykört Trainen, T oldalon, majd gyorsan el is húztak 9-2-re, többek között a friss házas GuardiaN remek játékának köszönhetően! Itt tudták megtörni Skadoodle-ék az európai lendületet és 4 kört nyerve zsinórban, 9-6-ra mentették a félidőt. Aztán fordulás után ott folytatták, ahol abbahagyták és egycsapásra 12-11-et mutatott az eredményjelző. A következő három kör is a kék-fehéreké lett, akik így elhúztak 12-14-re, de megint jött Guardian, aki 2v3-ban tudott triplázni kritikus körben, ezzel mentve csapatát a meccsponttól.

Az egalizálás után a C9-nak kellett ecoznia, de Skadoodle lehozta az 1v2 clutch szituációt, ezzel megmentve csapatát a vereségtől, jöhetett az első hosszabbítás. Amerikaiaknál a már említett Skadoodle parádézott, az első OT-ben még egy ACE is belefért neki. Két meccspontja is volt a C9-nak, de az elsőre flamie válaszolt egy ACE-szel, míg a másodiknál s1mple jött ki győztesen a kör végén kialakult 1v1-ből.

Az oda-vissza tikitaka egészen a hatodik overtime-ig ment, ahol többek között Edward 1v4-e billentette a mérleget a Na'Vi javára a végén.

Na'Vi vs C9

A Na'Vi ezzel 1-1-re módosította a W/L arányát Kölnben, míg a Cloud9 immáron egy meccsre van a kieséstől. Az ESL még poénkodott is egy sort a végén, Twitterre kirakott egy képet, hogy hamarosan rendelhető lesz náluk a "Túléltem a Na'Vi vs C9 meccset" feliratú póló.

Szerdán folytatódik a magyar közvetítés az ESL One kölni versenyéről, lehet skint nyerni meg minden, kapcsolódjatok be, 14 órától várunk titeket ITT:

Élő videó megtekintése innen: ESL_esporthuCS – www.twitch.tv

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!