Global Games:  Troll Magyarország - Brazília

Global Games: Troll Magyarország - Brazília

Az utolsó napon a magyarok még megmutatták, hogy milyen is az a betyáros virtus. Erre valószínűleg a brazilok se számítottak.

A tegnapi napon a magyarok számára véget ért a Hearthstone Global Games. Ezt már azelőtt tudtuk, hogy ringbe szálltak volna a brazil különítménnyel, hiszen a két 0-3 arányú vereség miatt már matematikai esélyünk sem maradt a továbbjutásra. Ennek hatására a srácok felszabadultan játszottak és valahogy mindig ott bujkált egy mosoly, amikor látták, hogy az ellenfél nem érti, milyen paklival került szembe. Ahogy szoktuk, a meccset alább megnézhetitek és alatta találjátok az összefoglalót (a közvetítés 50 percnél kezdődik).

Élő videó megtekintése innen: PlayHearthstone – www.twitch.tv

Magyarország - Brazília 3-1

Exair vs. Loxodontes (Midrange Paladin vs. Quest Rogue)

A Rogue-nak nagyon jól kell húznia, hogy ebben a felállásban nyerni tudjon, de szerencsénkre ebben az esetben nem erről volt szó. A harmadik körös Stonehill Defender azon kívül, hogy megakasztotta a kezdeti sebzést, még egy Tarimot is ki tudott kapni. Ezután pedig sikerült folyamatosan elől maradni tempóban, ami miatt a brazil játékosnak szinte esélye sem volt befejeznie a küldetést. Mikor pedig a hatodik körben Tarim is a pástra került, akkor minden eldőlt.

ChainCalleR vs. LegolaS (Abyss Priest! vs. Jade Druid)

A felkiáltójel a címben nem elírás, mert a pakli amit a magyar oldal hozott egy nagyon érdekes mix, amiben nagy a kockázat, de ha elkapja a fonalat, akkor nagyot szólhat. Megvolt benne minden, ami kell a Silence Priest-hez (Razorleaf, Watcher), voltak control elemek (Priest of the Feast), no meg egy Bittertide Hydra, Y'shaarj és két Deathwing. Ehhez képest LegolaS jáde paklija egy teljesen visszafogott, már-már unalmas választás volt. Az elején még úgy nézett ki, hogy a szokatlan pakli meglepi az ellenfelet, hiszen sikerült elég erősen felhizlalni egy húsevő virágot, de miután azt le tudták kapni, túl sok lett a Ramp és végül a Jade Golemek is túl nagyra nőttek. A brazilok kiegyenlítettek, de azért kellett hozzá egy erős Yogg. (Update: Azóta Dani elmondta, hogy a pakli az Abyss Priest)

PenhaDani Vs. Loxodontes (Anaconda Druid vs. Midrange/Control Paladin)

Ha az előző meccs után még maradt bennetek kétely aziránt, hogy a magyarok már csak azért játszanak, hogy jól érezzék magukat, akkor ez a párbaj minden bizonnyal eloszlatta azt. Az Anaconda Druid nem tartozik a legjobb meta paklik közé, viszont, ha a hatodik körben a pástra tudtok rakni egy Deathwinget az mindennél jobb. Márpedig itt erről volt szó és ezek után a brazil oldal már nem tudta visszaszerezni a tempót. A második kígyóból érkezett a következő Deathwing, majd pedig még az is kipattintott egy Ysera-t. Azt hiszem, ennél jobban tervezni sem lehetett volna a dolgokat.

Exigo vs. Leomane (Doomlock vs. Token Shaman)

"Ha már bukni kell, akkor bukjunk stílusosan." Nagyjából ez járhatott a magyar csapat kapitányának fejében, amikor az utolsó meccsre kiválasztotta a Warlockot. A pakli maga egy mém volt és a magyar oldal csodálkozott a legjobban, amikor működni kezdett. Leomane a játék korai szakaszában egyszerűen nem tudta a páston tartani a lényeit és így az Evolve soha nem volt igazán jó. Majd amikor a Dirty Rat kirántotta a DoppleGangster-t és arra még érkezett egy Bloodbloom+Doom kombó, akkor eltört valami a brazilnál. A magyarok a Global Games keretein belül megnyerték az utolsó meccsüket.

Ezzel véget ért a magyarok menetelése a Heartstone nemzetek közötti versenyében, sajnos. De ne szomorkodjunk sokáig, mert Exigo, ChaniCaller, PenhaDani és Exair már azzal nagyon szép eredményt ért el, hogy az első csoportkörből tovább tudtak menni. Ezúton is gratulálunk a srácoknak és jövőre még több sikert kívánunk nekik.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!