Doomfist egyszer mellé ütött, azóta kék az ég

Doomfist egyszer mellé ütött, azóta kék az ég

Tegnap bejelentették Doomfistet, lássuk, mit is csinálnak a képességei pontosan.

Tegnap óta elérhető Doomfist a PTR környezetben. Azóta szinte mindenki őt akarja kipróbálni és a teszt szerver elég durván le van terhelve. Az egyértelműen nagy mínusz pont, hogy az új fenegyerek hangját nem Terry Crews adja, pedig többször is nyilatkozta, hogy szívesen bújna a karakter bőrébe.

Ha nem Terry Crews adja Doomfist hangját, akkor nincs igazság a világon!

Fekete bőrű, dagadó izmokkal és hatalmas fegyverekkel, ha ez nem Terry Crews, akkor nem tudjuk, ki lehet.

De ezek után lássuk pontosan, hogy milyen képességeket kapott az új DPS.

Alaptámadás: Hand Cannon

A karakter elsődleges támadása nagyjából egy shotgun lövésnek felel meg. Ez nagyjából annyit tesz, hogy közelről olyan, mint egy lórúgás, de a távolsággal rohamosan csökken a sebzés mennyisége. A csőben egyszerre összesen 4 lövedék van, ami viszonylag kevés, de hozzá kell tenni, hogy soha nem kell újra tölteni, mivel minden lövés után automatikusan jön a reload, mégpedig egyenként.

Másodlagos támadás: Rocket Punch

Sima jobb kattintásra Doomfist előreüt és az ütéssel együtt még előre is lendül, aki pedig az útjába kerül, azt hátralöki. A képesség apropója abban rejlik, hogy erősíthető. A gomb lenyomva tartásával az ütés ereje és a távolság is növekszik, ha pedig még az ellenfelet is sikerül vele a falba építeni, akkor a sebzés sokszorozódik.

A felerősített ütéssel az előremozgás szignifikáns nő, ezért kiválóan alkalmas lesz arra, hogy az utolsó pillanatban beugorjunk egy contestre. De ezt azért hozzá kell tenni, hogy a miközben töltődik a kesztyű, annak elég jellegzetes hangja van, tehát az ellenfél várhatóan tudni fogja, mikor akar benézni Doomfist egy baráti látogatásra.

E: Seismic Slam

Doomfist felugrik a levegőbe, majd a kesztyűvel a földre csap. A körülötte lévő ellenfeleket sebzi, egy rövid időre a levegőbe dobja és kábítja is őket. Ez azért fontos, mert így a feldobott karakterek nem tudnak kicsúszni (dash) vagy elugrani a saját képességükkel. Ha pedig ez még nem lenne elég, akkor elég jól lehet kombózni a Rising Uppercuttal.

LShift: Rising Uppercut

Egy jó felütés aranyat ér, szokta mondani a jó öreg Öcsi bácsi. Doomfist öklét emiatt a képesség miatt pedig aranyba kéne foglalni. Az ütéssel együtt a levegőbe ugrik, mégpedig elég magasra, ezért jó lehet arra, hogy elérjen vele magasabb pontokat a pályákon, sőt, ha az ellenséges csapat őt fókuszálná, akkor ezzel akár a tűzvonalból is ki tud pattanni egy pillanat alatt.

A poén akkor kezdődik, ha a támadás pillanatában előtte áll egy gyanútlan opponens. Mert az ütés hatására nem csak egy hatalmas tockost kap, hanem még a levegőbe is emelkedik és ezzel persze kiszolgáltatottá válik a hátul állókkal szemben.

Passzív: The Best Defense...

Doomfist 250 HP-t kapott, ezért a keményebb dps karakterek közé tartozik. Persze szükség is volt rá, mert a legtöbb képessége arra jó, hogy beugorjon a csata sűrűjébe és intergalaktikus pofonokat osztogasson. De a készítők számára ez sem volt elég, ezért kapott egy passzívot, ami még erősebbé teszi. Ha nem a Hand Cannonnal sebez, akkor minden betalált támadás után kap egy adag pajzsot, amivel akár 400-ig is fel tudja buffolni az életerejét. Persze a pajzs nem marad meg örökké, alapból folyamatosan esik lefelé, de vállalható gyorsasággal.

Ultimate: Meteor Strike

Már az eddigi képességek is elég meggyőzőek, de ha még maradt bennetek kétely, akkor csak nézzétek meg ezt az ultit. Ha megvan a 100 %, akkor Doomfist felugrik a levegőbe, majd a pálya egy pontjára, amit persze a játékos határoz meg, meteorként csapódik be. A becsapódás annál nagyobbat sebez, minél közelebb van az ellenfél a kör közepéhez. A másik fontos pont még, hogy a képesség előkészületekor Doomfist a levegőbe ugrik, így miközben tervezi, hogy hova akar egy krátert rakni, nem célozható.

Így összességben azt lehet mondani, hogy az új karakter nagyon gyorsan meg fogja találni a helyét a mostani dive metában. Hősünk története és képességei alapján csak menni akar befelé és akkor lesz boldog, ha mindenkit, aki az útjába kerül, a földbe döngöli vagy a levegőbe repíti. Viszont a közvetítésekkel gond lesz, ahogy Montecristo is megosztotta a Twitteren, a név okoz majd némi fejtörést.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!