Nem jött össze a NiP Magic, de jó úton haladnak!

Nem jött össze a NiP Magic, de jó úton haladnak!

Nem bírtak el az észak-amerikai Cloud9 csapatával, de így is remek futást mutatott a csapat. Pár hónap és ismét a csúcsra érhetnek, ha jól csinálják!

Valódi hullámvasút volt, de véget ért a csoportkör - ESL ONE Köln, 3. nap

Lezárult az ESL ONE Köln csoportköre, ami tele volt meglepetés eredményekkel és nagy bukásokkal, de nézzük is mi történt, illetve mi vár ránk ma!

Miután az első negyeddöntőn a Na'Vi és a G2 elég egyértelmű meccséből előbbi jött ki győztesen, jöhetett is a második menet, a NiP - Cloud9! A nindzsák erre a meccsre már esélyesként érkeztek, miután az elmúlt napokban megverték már a C9-t egyszer, sőt a G2-t is. Igaz, mindhárom csoportkörös győzelmüket Cache-en zsebelték be, ami miatt félő volt, hogy egy Bo3-ban alulmaradhatnak. A félelmeink pedig beigazolódtak, 2:1-re nyert az észak-amerikai gárda.

Pedig valóban jól indult az egész a NiP-nek, már a csoportkörben: az első, szintén Cloud9 elleni Cache nagyon meggyőző volt, nem hiába írtuk mi is utána, hogy jöhet a NiP Magic! Az új ötödik játékos, REZ remek játékot mutatott, Xizt és f0rest szintúgy rég nem látott teljesítményt tett le az asztalra azon a meccsen, így valóban kellemes meglepetést jelentett minden rajongónak, hogy a NiP visszatért.

A második meccsen a G2 ellen ismét megkapták azt az ajándékot a franciáktól, hogy Cache-t játszanak. Ugyan a Cloud9 is egy erős ellenfél, de jelenleg a G2 egyértelműen előttük jár, nem csak általánosságban, de Cache-en is. Viszont a NiP-nek megint sikerült felülkerekedni az ellenfelén, ezúttal 16:6-ra. Ez volt az a pillanat, amikor mindenki érezhette, hogy itt valami komolyabb dolog állhat a háttérben és a NiP az elmúlt egy év keserédes teljesítményei után újra elkezdett kopogtatni a legjobb csapatokat tartalmazó szoba ajtaján!

A harmadik és egyben utolsó csoportkörös meccsén a pizsamás nindzsák ismét megkapták Cache-t, teljesen érthetetlen módon, hiszen a mouz tanulhatott volna az előző két meccsből. De még is adott volt a lehetőség, hogy a NiP dönthetett Train és Cache között, utóbbira szavaztak, hiba volt. Kiélezett meccsen, de otthagyta maga mögött GeT_RiGhT és csapata az egereket egy 16:12-es győzelemmel.

3 Cache-ből hármat megnyert a NiP, igen meggyőző egyéni és összjátékkal, de ekkor felmerült egy kérdés, mely az előttük álló, Bo3 formátumú rájátszásra vonatkozott: Elég lesz-e ez a továbbiakban? Mert az egy dolog, hogy ugyanazon az egy pályán 3 különböző ellenfelet le tudtak győzni Bo1-ben, de a Bo3 egy teljesen másik műfaj! Ahhoz nem elég egy vagy két jól begyakorolt pálya, maximum ha nagyon nagy szerencséjük van. Ellenféltől függően akár 4-5 pályára van szükség, amin stabil és erős játékot kell mutatni, hogy bárkit legyőzhessenek Bo3-ban. Emiatt aggódhattak a rajongók leginkább, hiszen 3 hete játszik a csapat REZzel és alacsony a valószínűsége annak, hogy ilyen mély map pooljuk legyen legalább! A Cloud9 elleni negyeddöntőből pedig kiderült, hogy nincs is, de egész jó úton haladnak a cél felé.

Traint, Cache-t és Cobblestone-t játszottak, ebből az első pálya még ugyan jól alakult a svédek számára, hiszen 10:5-ös előnnyel fordulhattak terror oldalra az első félidő végén. Azonban a másodikban tökéletes CT oldallal iskolázta le őket a C9, így 16:10-re utóbbi csapat nyert. Jöhetett Cache, amit ezúttal negyedjére játszott a csapat a verseny alatt, ismét kíméletlen erőt mutatva rajta, meg is nyerték 16:11-re. Az utolsó pályán, Cobblestone-on kellett eldőljön az elődöntős hely sorsa, csak úgy, mint annak idején 2014-ben a kölni Majorön, ahol ugyanez a két csapat ugyanitt találkozott. Ezúttal viszont nem a nindzsák, hanem az amerikaik nyertek, igen meggyőző 16:6-os eredménnyel.

Ahogyan a táblázatból is látható, a Cloud9 most jobb volt és kész. Ellenben a két veterán, GeT_RiGhT és f0rest is szépen odatette magát ezúttal, régen nem játszottak ilyen jól. Tehát nem is arra van szüksége feltétlen a csapatnak, hogy REZ hozza le helyettük a meccseket, hanem az új arcokra és az új ötletekre, mert látszólag ez viszi előre a csapatot. Az idei dupla fiatalítással (REZ és draken) pedig minden adott ahhoz, hogy teljesen új perspektívát ismerjenek és tanuljanak meg az öreg rókák. Ez azért kedvező, mert így az ő szemszögükből láthatják a mai CS:GO-t és segít nekik abban, hogy felvehessék a fegyvert a többi fiatal tehetséggel, akik már másképp gondolkodnak. Ettől függetlenül ez most nem jött még össze Kölnben a kevés idő miatt és sosem lehetünk biztosak abban, hogy valaha sikerül is.

De csüggedésre senkinek - beleértve a svédeket is -, nincs oka. A Cache-ük nagyon masszívnak tűnik és most már csak az a kérdés, hogy mellé tudnak-e tenni még pár pályát, ahol tudatosabban játszanak. Mind Train, mind Cobblestone jó lehetőségeket tartogat a számukra és ez két olyan pálya lehet, amire építhetnének a távoli jövőben. Többször is elmondták már, hogy az előző map pooljukkal nem voltak elégedettek. Így itt az idő és a lehetőség, hogy elölről kezdjék az egészet és visszatérjenek a csúcsra, vagy legalábbis annak a közelébe, mert amit csinálnak abszolút ígéretes!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!