Rift Rivals döntő | TSM - UOL összefoglaló

Rift Rivals döntő | TSM - UOL összefoglaló

Véget ért a Rift Rivals, ez történt a fináléban.

Szombat este rendezték a Rift Rivals EU vs NA döntőjét, ahol a Team SoloMid és a Unicorns of Love csapott össze egy Bo5 keretében. Az előzetes mérkőzések képe alapján a TSM papíron esélyesebbként érkezett a fináléba, de a két gárda egymás elleni örökmérlege 5-2-t mutatott a pónik javára. A Bo1-ek során egyedül Vizicsacsiék tudták legyőzni a TSM-et, de az európai csapat játéka bőven rejtett hibát magában, elsősorban Exileh oldaláról, aki már hetek óta nincs formában, ezt be is vallotta egy nemrég vele készült interjúban. Ha lemaradtatok volna a mérkőzésről, akkor itt tudjátok visszanézni az összecsapás összefoglalóját:

És akkor innentől SPOILER, csak akkor olvass tovább, ha már láttad a meccset, vagy ha anélkül is elolvasnád.


Első meccs:

Már megint az az istenverte Ryze. Kék oldalon kezdett az UOL, Hylissangék bepróbálkoztak egy Xayah-Rakan botlane-nel, A térkép másik felén Csacsi Gragas, Xerxe Ivern, míg középen Exileh ezzel a szerencsétlen, az egész világon gyakorlatilag senki által nem használt Ryze-zal jött, ami alapvetően lehet, hogy egy erős lategame hős, hiszen addigra már tud némi sebzést osztani, de ahhoz el kéne jutni a late game-ig. Így az egyetlen, számottevő sebzéskiosztás az első 30 percben Samuxra hárult, de tudta ezt a TSM is, akik ennek megfelelően nyomtak is rendesen. Bár az első gyilkosság Ryze-hoz került egy jó Ivern ganket követően, a 12. percben egy 4v2 top dive-ból úgy jött ki a TSM, hogy majdnem leACE-elték az unikornisokat, ezzel pedig lényegében el is dőlt az első összecsapás. Külön ki kell emelni Doublelift játékát: szinte 100%-os pontossággal lőtte ki az Ashe ultijait, nem egy csapatharcot az ő kezdeményezése nyert meg a TSM-nek, akár a pálya másik feléről. Mindent elmond egyébként az első meccsről az, hogy a végén Bjergsennek 25.000+ sebzése, míg Exileh-nak 10.000- volt.

Második meccs:

Ismét kék oldalon az UOL akik tőlük kicsit szokatlanabb pickekkel próbálkoztak: Xerxe Kha'Zixot, míg Samux Jhint hozta, Vizicsacsi Gnarjában lehetett bízni. A másik oldalon a fekete-fehérek comfort pickekre mentek, Ashe-Thresh botlane, Orianna mid és Svenskeren az OTP Lee Sin. A 4. percben 4v2-be dive-olt torony alatt a TSM és meg is úszták halál nélkül, a két killt pedig köszönték szépen. A 12. percre már 6 kill és 5k arany hátrányban voltak Csacsiék, külön érdekesség egyébként, hogy a teljes Rift Rivals alatt mindössze kétszer tudott vezetni aranyban európai csapat a 20. percben és az is a G2 volt mindkét alkalommal. Ennyivel jobb jelenleg NA a játék korai szakaszában. Kisebb meglepetésre, Exileh a 22. percben 3-0-ban volt, talán most először nem halt meg egyszer se a 15. perc előtt a tornán. Itt kicsit greedy volt Biofrost és Bjergsen, mert nem számoltak a passzívval érkező Corkira, Exileh pedig köszönte szépen a duplát, már fordult is baronra az UOL 5v3-ban. Svenskeren - aki a döntő MVP-je lett egyébként, bár szerintem Doublelift érdemelte volna - beugrott, ellopta a baront, majd úgy jött ki, hogy még Exileh-t is magával vitte. Ez volt az utolsó szög az UOL koporsójába, 0-2.

Harmadik meccs:

Ki gondolta volna, a TSM botlane megint Ashe-Thresh, viszont ezúttal a mid matchup volt érdekes, Bjergsen Kassadinja Exileh LeBlancja ellen. A Xayah-Rakan duó Samuxéknál ezúttal jól működött, meg is szerezték az első gyilkosságot 2v2-ben alul. Xerxe Warwickkel próbált csodát tenni és egész jó is volt a szinergia a LeBlanc chainnel. Alul Hylissang ment át agresszívbe, de végül ő bánta, + elment a W-R-Flash trió is a semmire. Ezen a meccsen volt egyébként leginkább partiban az UOL Hauntzerékkel, a 20. perc környékén kill és gold is nagyjából egál volt. Az összeszedett 3000 arany előnyt aztán egyetlen fight alatt fordította meg a TSM: Hylissang R+W kezdeményezése megint nem jött össze, a hátráló UOL-ra pedig teljesen rárohantak Svenskerenék, Hauntzer tökéletes Gragas ultijának a végén egy tiszta ACE és egy baron volt a TSM jutalma. A csapatharcairól méltán híres unikornisoknak ezen a napon semmi se akart összejönni. És megint Doublelift és megint az Ashe ulti volt a döntő tényező az utolsó csapatharcban: miden toltak Csacsiék, de egyszerűen nem tudtak hozzáférni Doublelifthez, aki pedig ekkora már kellő mennyiségű sebzéssel rendelkezett ahhoz, hogy biztonságos távolságból, egyesével takarítsa fel a pónikat. Még egy gyors baron és egy utolsó push és vége is volt.

A TSM ezzel megnyerte a Rift Rivals, jelenleg ennyivel jobb NA EU-nál. Az este fénypontjaként, Bjergsen maga festette rá az UOL menedzserének, Romain-nek a testére a relációs jelet, ezúttal a másik irányba.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!