A világ jelenlegi 5 legidősebb profi CS:GO játékosa

A világ jelenlegi 5 legidősebb profi CS:GO játékosa

30 felett már nem lehet versenyezni a fiatalokkal? Ők cáfolják.

A Counter-Strike, mint az egyik legnépszerűbb versenyjáték, megállíthatatlanul tör felfele. Évről-évre egyre több versennyel bővül, már a nagyvállalattok is fel-felfedezik, növekszik a teljes szórakoztató ipari volumene, egyre nagyobb nézői és versenyzői bázissal rendelkezik.

Ezt rengetegszer emlegettük már az Esport1 hasábjain, de mi van azokkal a játékosokkal, akik ott voltak a kezdetekkor? Bizony az évek előrehaladtával a legtöbben már felhagytak az aktív játékkal, esetleg az iparágon belül próbáltak elhelyezkedni, mondjuk menedzserként vagy esetleg edzőként.

Azonban akadnak még olyan versenyzők is, akik már a 30-as éveiket tapossák, de még mindig az élmezőnyben vannak, karrierjük még nem ért véget. Őket gyűjtöttük most össze. Lássuk a TOP5 veterán CS:GO játékost, akik még benne vannak a TOP30-as elit mezőnyben.

TaZ

Ki mással is kezdhetnénk a listát, mint a Virtus.pro és a TOP30-as CS:GO mezőny legidősebb játékosával, TaZ-zal. Wiktor Wojtas 1986. Június 6-án született Lengyelországban, 31 éves. A CS-el eltöltött évek alatt annyi eredménye volt, hogy estig sorolhatnám. Pályafutása során 12 LAN győzelem, 6 ezüst és 13 bronzérem a mérlege, csak a CS:GO-ban. Ezen idő alatt pedig 613.909 dolláros bevételre tett szert.

B1ad3

Andrey Gorodenskiy a Flisid3 Tactics in-game leadere 1986. November 11-én született, 30 éves. B1ad3-et nevezte meg többek között Vuggo, az fnatic-tól nemrég távozó edző, mint akinek játékintelligenciája lenyűgözte őt az IGL-ek közt. Az ukrán player 2015.02.01-óta tagja a F3-nak, B1ad3 most is elnavigálta valahogy a csapatot a Majorre. Utolsóként 3:2-es mérleggel kvalifikálta le magát Krakkóba a csapat, ahol végül a Liquid ellen, hosszabbításban dőlt el a gárda sorsa.

fox

Ricardo Pacheco 1986 November 15-én született Portugáliában, szintén 30 éves. Talán Fox a leghíresebb profi CS:GO játékos hazájában, aki olyan csapatoknál is megfordult, mint a Kinguin, G2, FaZe, SK Gaming. Jelenleg a Team Dignitas szineiben játszik, kiváló AWP-s, összesítésben 37,5 %-ban ezt a fegyvert használja.

NEO

Természetesen itt a helye a másik rangidős Virtus.pro játékosnak is. Filip Kubski 1987. Június 15-én látta meg a napvilágot. A legtöbbet kereső CS játékosok közt NEO vezeti a ranglistát, közvetlenül TaZ előtt. Ők ketten már együtt játszottak az 1.6-ban is, TaZ, NEO és a Virtus.pro név már szinte egybeforrt az évek során.

gob b

A születésbeli sorrendet a tegnap 30 éves Fatih Dayik zárja. Vuggo másik kedvenc IGL-je, az amerikai NRG kitérő után otthon, az anyanyelvén szerette volna gyakorolni a csapat irányítását, így alakítva meg januárban a BIG szervezetét. A csapattal gob b a német Counter-Strike felemelését tűzte ki céljául, amire minden lehetőségük meg is lesz, hiszen ott lesznek Krakkóban a világ legrangosabb CS:GO versenyen.

Jövőre már többen is beállnak a 30-as táborba, mint például Edward, F0rest, Pasha, markeloff, Zeus, Dosia vagy az amerikai szcéna legidősebb TOP30 játékosa seang@res. Mivel a nagyobb csapatok egyre komolyabb figyelmet fordítanak az akadémiákra és az utánpótlásra, a veteránoknak egyre nehezebb lesz a fiatal feltörekvő tehetségekkel felvenni a kesztyűt. De ne írjuk le az öregeket, rutinjukkal tökéletesen kiegészíthetik a fiatal vérmes titánokat. A kérdés az, hogy vajon meddig?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!