Nerfet és fesztivált hozott az új kiegészítő

Nerfet és fesztivált hozott az új kiegészítő

Éles a Crystal nerf, érkezik a Frost Festival és aréna változásokat is kapunk.

Rogue Quest nerf

Sokak bánatára, de még többek örömére lecsapott a nerfkalapács a The Caverns Below-ra. A mai naptól, a küldetés teljesítéséhez nem négy, hanem öt ugyanolyan névvel ellátott lapot kell kipakolni a pástra, hogy a kezünkbe kerüljön a Crystal Core.

A lépésben bőven benne van, hogy búcsút intünk ennek a paklinak. Csak gondoljuk picit át a matematikát az egész mögött. A pakliban harminc lap van, ugyanolyan névvel maximum kettő lény kártya és hat olyan lap, ami visszapattintja azokat a kezünkbe (Shadowstep, Youthful Brewmaster, Gadgetzan Ferryman). Ez annyit jelent, hogy a pakliban lévő nyolc lapból fel kell húzni ötöt, hogy elérjük a célszámot (Ez persze nem vonatkozik az Igneous Elementalra). A nyers valószínűség a felhúzásra szignifikánsan megcsappant, tehát várhatóan több kör kell majd a befejezéshez, arra pedig nincs ideje a paklinak, hiszen tele van olyan lapokkal, amik olcsóak és persze alacsony statokkal rendelkeznek. A nyolcadik vagy tizedik körben a midrange és control paklik már olyan előnyre tesznek majd szert, ami ellen ez a pakli már nagyon keveset tud tenni, az aggro deckek pedig addigra már meg is verték. Tehát le lehet vonni a konzekvenciát, hogy a Crytal Rogue ebben a mostani formájában eltűnik, lehet lesz majd egy másik változat, amiben több visszapattintó effektus van, de erre a következő pár hét ad majd választ.

Érkezik a Frost Festival

Ha elmúlik a nyár, akkor értelemszerűen jönnie kell a télnek is. A kiegészítő előtt, mintegy kedvcsinálónak, útnak indul a Frost Festival. Az esemény három héten keresztül lesz majd elérhető és minden héten lehetőséget kapuk arra, hogy behúzzunk egy-egy ingyen Knights of the Frozen Throne pakkot. Ehhez pedig nem kell mást tenni, csak lejátszani három Arena meccset, sőt még egy ingyenes run-t is kapunk minden héten, hogy megkönnyítsék a dolgunkat.

A fesztivál mellé aréna változások is érkeznek

  • Mostantól a Flamestrike és az Abyssal Enforcer mellé becsatlakozik Dr.3 is, azaz a Vicious Fledgeling is 50 %-kal kevesebbszer jelenik majd meg a draftban. Erre a változásra nagy szükség volt, mert ha a lap a harmadik körben az üres pástra kerül, akkor sokszor el is dönti az összecsapást.
  • Pár lap megkapta az 'elemental' feliratot. Mostantól a Jade Spirit, a Djinni of Zephyrs, a Flame of Azzinoth, a Mana Geode, és Hallazeal, the Ascended is elemi lénynek számítanak, így aktiválják az olyan lapokat, amikre az van írva, hogy "Ha az előző körben elementált játszottál ki, akkor ..."

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!