Perre megy a Riot a mobilfejlesztő koppintókkal

Úgy látszik eddig tartott a Riot türelme a mobilos koppintásokat illetően és ezúttal tárgyalóteremben szeretné rendezni ezeket a kérdéseket. 

Egészen pontosan a Shanghai Moonton Technology-val szeretne szembeszállni, szellemi produktumának védelme érdekében. Ez cég egy mobiljáték fejlesztő, akiket jogsérelemért perel a Riot Games, értelemszerűen a League of Legends játékuk kapcsán, mivel úgy érzik lekoppintották azt.

Múlt csütörtökön a kaliforniai bírósághoz benyújtott kereset szerint, a Riot Games úgy érzi, hogy a Moonton tudatosan sértette meg a jogvédelmi szabályokat azzal, hogy ahhoz hasonlatos mobilplatformra tervezett játékokkal rukkolt elő. Három játékot is megnevez a kereset, név szerint a Magic Rush: Heroes-t, a Mobile Legends: 5v5 MOBA-t, valamint a Mobile Legends: Bang bang-et, amikben "rengeteg olyan felismerhető elem van, amiket egyértelműen a LoL-ból szedtek, olyanok mint LoL karakterek, művészeti megoldások, pálya tervezés, egységek és szörnyötletek".

Az is benne van a perben, hogy a Riot Games megkeresése után a Moonton valóban tett némi változtatásokat, de inkább csak ilyen tessék-lássék szinten, a kulcsfontosságú elemeket ugyanúgy megtartotta, továbbra is sértve a jogokat.

Elég drasztikus lépéseket tett a Riot ez ügyben már az elején, többek közt megkereste a Google Play áruházat, ahonnan ezek a mobilos játékok letölthetőek, aminek hatására a Moonton leszedte onnan a Mobile Legends: 5v5 MOBA-t. Igen ám, csak hogy nem sokkal később, gyakorlatilag ugyanezt a játékot kiadta más néven, így született a Mobile Legends: Bang bang, néhány kisebb változtatással mindenféle előzetes értesítés nélkül. Azaz sem a Riot fele, sem a Google Play fele nem jelezték, hogy újabb alkotás fog kikerülni tőlük. Minden bizonnyal a Riot szerette volna megnézni a terméket, hogy az megfelel-e azoknak a kéréseknek, amiket a Moonton-hoz intéztek korábban.

A 44 oldalas dokumentum példákat is felhoz számszerével, ahol karakterképek és képességek szerepelnek, amiket állítólagosan a League of Legends-ből koppintottak, többek közt ezek szolgáltak bizonyítékul és adják egyben az egész pereskedés alapját. Akit érdekel a teljes dokumentum, az itt megtalálja.

Közben válaszolt a perelt cég is egy reddit posztban, ahol a következőket mondták.

A Mobile Legends egy MOBA játék, amit a Moonton függetlenül fejlesztett és a jogvédelmi okiratokat már beregisztrálták, ezek több államban is védik a jogait világszerte. A Moonton független és saját szellemi termékkel rendelkezik, valamint az ehhez tartozó megfelelő jogokkal. Ezek a valótlan jelentések és perek nem fogják befolyásolni a Mobile Legends-et, valamint a játékosokat és továbbra is a legjobb játékélményt fogjuk szolgáltatni világszerte. Addig is, pár konkurens szereplő, valamint a média valótlan jelentéseket terjeszt rólunk, de mi továbbra is fenntartjuk a jogot arra, hogy megvédjük magunkat és jogi útra fogjuk ezeket terelni.

Bátor húzás ez azért a Moonton-tól, aminek pontos méretéről nincs pontos információnk, de minden bizonnyal eltörpül a Riot mellett, a Tencent-ről nem is beszélve, akinek a kezében van a kiadó, így kétszer is meggondolnánk, hogy mennyire merik még feszíteni a húrt.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!