HEARTHSTONE GLOBAL GAMES: 39. nap összefoglaló - avagy az RNG nagy úr

HEARTHSTONE GLOBAL GAMES: 39. nap összefoglaló - avagy az RNG nagy úr

Lement a Global Games 39. napja is. Az biztos, hogy tele volt jobbnál-jobb meccsekkel.

Tegnap megkezdődött a Global Games egyenes kieséses szakasza, ahova már csak a legjobb 16 jutott be. Voltak itt sima 3-0-és meccsek, kicsit rázósabb összecsapások és olyan is, ahol csak az RNG döntött a végkimenetelről.

Csehország - Görögország 

3 -0 

A csehek Silence Priest-el, a görögök Pirate Warrior-al indítottak. Már rég láttam ilyen szomorú kalózt, hiszen Pokrovac folyamatosan húzta fel a megfelelő lapokat, először Ancient Watcher, utána Razorleaf és végül még egy Shambler is befigyelt. Ilyen görbével esélyük sem volt, 1-0 a cseheknek. A második körben fordult a kocka, Czechcloud aggro Druid-ot hozott Tsibou Jade Druid-ja ellen. A görög oldalon jött is a ramp rendesen, de a pást másik fele is szépen lassan tele lett, majd jött egy Savage Roar és máris ott volt a 2-0. Ha egy Rogue úgy kezdi az első kört, hogy Coin+Coin+Edwin, na akkor sokan feladnák a meccset, de a görgök nem és majdnem igazuk is lett. A Midrange Paladin paklijuk, majdnem megfordította a meccset. De, ahogy az várható volt, minél tovább ment a meccs, a cseh oldal annál több értéket tudott kinyerni. Sherazin-ra nem jött választ és a mikor a páston ott volt három Arcane Giant is, akkor már csak a feladom gombot lehetett megnyomni.

Kína - Belgium

3 - 0

A kínai csapatnak már több szerencséje volt a kalózokkal. A görbe szinte tökéletesen jött ki, folyamatosan estek be az egyre nagyobb sebzések és az ötödik körben Arneej 9 életponttal azzal a döntéssel találta szembe magát, hogy taunt-ot pakol le vagy elkezdi ő is leépíteni az ellenfél életerejét. Mivel az utóbbi mellett döntött, ezért védtelenül maradt, így Lovelychook be tudta fejezni a kört. A következő összecsapásban szinte ugyanaz a két Midrange Paladin pakli feszült egymásnak. A kínai oldal sokkal jobb tempógörbét tudott játszani. Chinoize válasza, ötödik kör Finja és hatodik kör Spikeridged Steed, túl lassú lett. Az utolsó szöget a koporsóba pedig megint csak a tempó verte be. JasonZhou aggro Druidja az első körben megszerezte az előnyt a páston és onnan már nem is engedte el azt. Voltak körök, amikor úgy tűnt lehet esélye Maverick-nek, de akkor egyből jött megint egy fenyegetés. Végül a kínai oldal nagyon simán győzött.

Dél-Korea - Malajzia

3 - 1

Az első meccs Burn Mage (Korea) vs. Taunt Warrior (Malajzia) volt. Ahogy pedig várható volt a játék első körei arról szóltak, hogy a Warrior tele rakta a pástot, a Mage pedig szisztematikusan letakarította azt. A kilencedik körben pedig menetrendszerűen  megérkezett Alextrasza és Flurry keze tele volt sebző varázslatokkal, 1-0 Korea. Ezután jött egy Jade Druid vs. Midrange Paladin összecsapás. Flurry görbéje majdnem tökéletes volt. Olcsó jade, leszedés és még ramp is, a tizedik körre a gólemek pedig már 6/6-ra híztak úgy, hogy a Druid-nál volt a pást, 2-0. A harmadik körben sikerült összehozni egy control vs. control összecsapást, koreai oldalon Warrior, malajziai oldalon Shaman. Ahogy az várható volt a meccs hosszú lett, majdnem 20 percig huzakodtak egymással, de végül a maláj oldal Devolve-ja nagyon betalált és a Stonehill Defender-ek is jól húztak, 2-1. Végül az utolsó meccsen csak sajnálni lehetett a Lalasong-ot. A koreai oldal minden RNG dobást megnyert. A PW Shield kikapta az Inner Fire-t, amikor kellett és a Dirty Rat kihúzta Yogg-ot. Lalasong oldalán láthatóan párszor túlcsordult a só mennyiség, de ez valamilyen szinten érthető is. Korea győzött.

Ukrajna - Ausztria 

3 - 1

Az osztrák oldal Pirate Warrior-ral kezdett. Az egész jól is indult, a görbe jól jött ki és a hatodik körben NickChipper 7 életponton volt és a másik kézben ott is volt az 7 seb. De egy Jade Behemtoh megakasztotta a rohamot, érkezett egy Earthen Scales és elfogyott szufla, az ukránok kezdtek jobban. Drhippi hiába tudta megakasztani az agresszív Murloc kezdést a két Devolve-val, valahogy mindig egyensúlyban maradt a pást és nem tudott igazi előnyt kicsikarni. A vesztét pedig egy nagyon gyenge Evolve okozta, ahol két borzalmas 7 drop-ot sikerült csak behúzni, 1-1. Az biztos, hogy az Evolve nem lesz az Osztrák csapat kedvenc lapja. A Wifecoach - Kolento meccsen, a hatodik körös Dopplegangster + Evolve kombó két Sabertooth Tiger-t is oda biggyesztett a pástra. Az még rendben van, hogy nem lehet célozni őket a stealth miatt, de egy 2 sebes aoe simán lekapta mindkettőt. Pedig ha valamelyik fennmarad vagy mássá változik és be tud vinni két sebet, akkor a két körrel későbbi Bloodlust elviszi Kolento-t, 2-1. Ha a Taunt Warrior eljut odáig, hogy be tudja fejezni a küldetést, akkor két mana 8 seb hősképesség bizony egy olyan dolog, amivel nem lehet viccelni. Hiába jött egy majdnem tökéletes Yogg, ami gyakorlatilag visszaszerezte a pástot, az ukránok jutottak tovább.

Olaszország - Mexikó 

2 - 3 

A nap első igazi meglepetését az olasz együttes okozta. A Midrange Hunter pakli nem túlságosan megszokott, de Epsylon Genzo-val megtámogatott Rogue paklija ellen pont jól muzsikált, még akkor is ha az egy idő után a sok ellopott lap után Beast Rogue-á avanzsált, 1-0. A következő körben a mexikói oldal akart okos lenni, és beválasztotta a ZooLock-ot, ami jó választás is lehetett volna az Agro Druid ellen, de Ywagmoth túl jól húzott és nagyon könnyen nyert. Nagyon úgy nézett ki, hogy meglesz a nap harmadik 3-0-ja, de akkor fordult a kocka. Először is a Jade Druid rampje és a két Primordial Drake, megfogta a kalózokat. A következő meccsen IrvinG megmutatta, hogy Dopplegangster + Evolve egy jó kombó is lehet. Az érdekes az volt, hogy az olasz Dragon Priest még ezt is meg tudta fogni, de két körrel később a top deck Bloodlust már túl sok volt. Az utolsó körben pedig a mexikói csapat egy nagyon okosat választott. Taunt Warriort-t küldtek a Token Shaman ellen, a pakli pedig tele volt pakolva aoe leszedésekkel (Brawl, Primordial Drake, Sleep With the Fishes, Whirlwind). Hiába ontotta magából a lényeket Turna, valahogy mindig sikerült megfogni őket. Ezzel a végeredmény 3-2 lett.

Hollandia - Brazília

3 - 2

Ennél jobb összecsapást tegnap nem láthattunk. A felállás folyamatosan változott. Az egyik pillanatban biztosra vehető volt, hogy a brazilok nyernek, aztán még is jött egy válasz a holland oldalról. Az első összecsapás gyors volt de annál szorosabb. Leomane Midrange Hunter paklija az játék elejétől kontrollálta a pástot, de a másik oldalról válaszként jött a ramp, no meg az egyre nagyobb jáde gólemek. De a dupla Feral Rage armor se volt elég ahhoz, hogy a pontos halálos sebzés ne essen be. Ezután a a holland oldalról érkezett Thijs és a Token Shaman, válaszként pedig jött a brazil Miracle Rogue, ami képes a csodákra. De csak akkor tud csodákat tenni, ha húz lényeket, márpedig itt nagyon hiányzott Edwin és az Auctioneer is, így esélye sem volt, 1-1. Na erre a Rogue vs. Mage párbajra lehet azt mondani, hogy Jaina-nak a szemét is kilopták, de mégsem lett elég. Hiába tett csodát Shaku, a brazil oldalról érkező, relatíve gyors Alexstrasza és Medivh egyszerűen túl sok értéket generált. Végül a hollandok a teljes paklit felhúzták, de ez kevés volt, 1-2. Ha lenne igazság a Földön, akkor a negyedik meccsen tovább kellett volna menni a braziloknak, de az RNG istenei máshogy határoztak. A Control Warrior vs. Control Shaman összecsapás, ahogy az várható volt, megint elhúzódott. Egyszer a hollandok, egyszer pedig a brazilok voltak elöl. De a legvégén úgy nézett ki, hogy Loxodontes behúzza a győzelmet, de akkor a 2 manás random 8 seb hős képesség behúzta a 16% esélyt és jöhetett még egy meccs. Ha pedig az előző körben össze-vissza mentek az esélyek, akkor a döntő játszmában egyszerűen minden elszabadult. Mindkét pakli a játék kései szakaszára várt, de a Druid a Jade Golem-ek miatt előnyből várta azt a részt. Vagyis várta volna, mert Thijs kezében énekelni kezdett a Paladin. A Stonehill Defenderek a legjobb lapokat húzták fel, a Hydrologosit a legjobb Secreteket fedezte fel és a holland oldalnak még úgy is sikerült nyernie, hogy az ellenfél már a 18/18-as gólemnél. Mi lesz még itt később, ha most ilyen meccseket kaptunk?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!