Overwatch VB: Bemutatkozik Shanghaiban az A és B csoport!

Overwatch VB: Bemutatkozik Shanghaiban az A és B csoport!

Az Overwatch Liga árnyékából bújik elő a világbajnokság, 32 nemzet feszül egymásnak, hogy eldöntsék ki a legjobb. 2 csapat már az első hétvégén kiemelkedik, de lesz e vajon meglepetés?

Magyarország (kevesebb mint 100 ponttal maradt el a 32. helytől) nélkül startol el július 14-én az idei Overwatch Világbajnokság. 32 nemzet ott lesz azonban, köztük a címvédő Dél-Korea. 8 kvartettre osztották a csapatokat és a csoportkörök 4 helyszínen kerülnek megrendezésre. Kínából Shanghai, Ausztráliából Sydney, Lengyelországból Katowice, Amerikából pedig Burbank ad otthont a küzdelmeknek.

Az első állomás július 14 és 16 között Shanghai lesz. Bemutatkozik az A és a B csoport 4-4 válogatottja. Kína első kiemeltként vág neki a tornának, de ellenfeleik bármire képesek lehetnek. A franciák is igen felkészülten érkeznek, titkos esélyesei is a vb-nek, mögöttük hatalmas küzdelem lesz majd a 2. hely megszerzéséért. Míg egyes játékosok jártak már lanon, addig akadnak bőven olyanok akiknek ez lesz az első színpadi fellépése. Az ismeretlenségbe búrkolódzott csapatok akár még a meglepetésre is képesek lehetnek, ez teszi majd izgalmassá az előttünk álló hétvégét. A csoportmérkőzések 4 szettesek lesznek, a döntetlen tehát lehetséges. A győztes és vesztes mapok alapján történik a rangsorolás. Ha két teamnek azonos pontszámai vannak, az egymás elleni eredmény dönt, tiebreak-re csak szükség esetén kerül sor. A legjobb 2 bejut a rájátszásba, ahol már minden párharc bo5-ben zajlik. A Playoff-ba jutott négy csapat közül a nyertesek a BlizzConra kapnak meghívást.

A csoport - Kína árnyékában

Kína 4550 pontal az első helyen jutott ki a világbajnokságra, megelőzve a tavalyi első Dél-Koreát is. A tavalyi 5-8. helyen zártak, idén a változtatásokkal azonban képesek lehetnek még jobban teljesíteni. A versenyzőik két kínai top csapatból érkeznek. Négy játékos az LGD Gaminget erősíti, melyel az Premier Series Spring 2. helyén végeztek. YaoYao és 5King pedig az Invictus Gaming Ice kiválósága.
Lineup: Shy, Eileen, uNdeAD, mg, YaoYao, 5King

Hong Kong a 16. helyen kvalifikálta magát 4113 pontal. A nemzetközi porondon kevésbé ismertek emberekből áll válogatottjuk. Legjelentősebb játékosuk a kapitány ManGoJai a Hong Kong Attitude-ből érkezett.
Lineup: Mix, Moowe, Pandaren, ManGoLongJai, Jazzy, Hyper

Norvégia épp Hong Kong mögött végzett. 4101 pont a 17. helyet jelentette. Tehetséges profi és félprofi mixként érkeztek, olyan egyesületekből válogathattak mint a Team Expert, Ninjas with Attitude, valamint a Toronto Esports. Hogy mennyire sikerült vajon összeszokniuk, az egyelőre kérdéses, a választ alighanem a következő napokból kapjuk meg. 
Lineup: Decod, Trob, Onigod, Invision, Iko, Ipn

Románia utolsóként csípte meg a részvételi lehetőséget, 32. lett 3861 pontal a skill rating listán. Meza a legtapasztaltabb és legismertebb mind közül, ő fogja vezetni a románokat a csatában. Hasonlóan Hong Konghoz, leginkább ismeretlen arcok alkotják a csapatot.
Lineup: Ranknomoja, cucubau, Meza, Emka, ML7, Tsema

A menetrend:

Július 14 - 8:00
Kína - Románia
Hong Kong - Norvéia

Július 15 - 8:00
Kína - Norvégia
Románia - Hong Kong

Július 16 - 8:00
Kína - Hong Kong
Norvégia - Románia

B csoport - Favorit Franciák

Franciaország nyolcadikként 4268 ponttal érkezett. Bombaerős keretük van, a teljes Rogue hatosát bevetik. A legjobbak ellen edződtek a világ minden pontján. Amerikából indulva Európán át egészen Ázsiáig. Dacára a OW Apex korai kiesésnek, olyan eseményeket nyertek mint az TakeOver2 és a Beat Invitational. Nem csak a csoportban, a teljes vb-t nézve joggal mondhatjuk, hogy esélyesként indulnak. A kvartett megnyerésén kívül, bármilyen más eredmény hatalmas meglepetés lenne.
Lineup: Unkoe, aKm, winz, SoOn, Knoxxx, NiCOgdh

Dánia 9. lett 4259 pontot szerezve. Kedvező helyzetből várják a rendezvényt. A csapatot a Team Singularityre építve szervezték meg. Négy jelenlegi és Kragie személyében egy ex playert ad az előbb említett team, Fischer pedig a Hammer eSports alkalmazásában áll. A gallokhoz hasonlóan náluk is nagy előnyt jelenthet az összeszokottság és a tapasztalat. Méltán pályázhatnak a továbbjutást érő helyek valamelyikére.
Lineup: Fischer, Kellex, Krytox, Kragie, Nerfdd, Lind

Thaiföld 3999 pontot kapart össze ami a 24. helyre volt elegendő. Leginkább hazai pályán teljesítő játékosokkal erősítenek, az újonnan megalakult MEGA Thunder-ben lövöldöznek négyen. A Team EnVyUs-ból érkezett az igazi sztár Mickie, aki minden bizonnyal nagy hatást gyakorol majd a társaira tapasztalatával és tudásával. Pannys pedig bármilyen pozícióban bevethető.
Lineup: NzNr, Mickie, oPuto, Pannys, Kerlos, Teetawat

Argentína 3992-vel a 25. helyen futott be. Ismeretlen vizeken, hiszen alig tudni róluk valamit és LAN-on sem jártak még. Számukra igazán nehéz menet lesz ez a kvartett. Üde színfoltjai lehetnek ennek a tornának vagy hamar össze is csomagolhatnak.
Lineup: Ddx, Klaus, Battletoad, Nekta, Leviatan, BeastxZuken

A menetrend:

Július 14 - 8:00
Franciaország - Argentína
Dánia - Thaiföld

Július 15 - 8:00
Thaiföld - Franciaország
Argentína - Dánia

Július 16 - 8:00
Franciaország - Dánia
Thaiföld - Argentína

Ezen a hétvégén fegyverropogásoktól lesz hangos Shanghai. Nyolc nemzet küzd meg egymással, hogy elsőként foglaljon magának helyet a novemberi BlizzConon tartott döntőre. A találkozókat a hivatalos csatornán folyamatosan követhetitek!

Ti kinek szurkoltok? Szerintetek melyik 2 válogatott jut tovább?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!