Még mindig nagyon gyenge az UOL early game-je

Még mindig nagyon gyenge az UOL early game-je

Kőkemény meccset játszottak a Misfits ellen.

A Rift Rivals miatti, kéthetes szünetet követően folytatódtak a kontinensbajnokságok fordulói, péntek este az UOL korábbi midesének, Powerofevilnek a csapata, a Misfits volt Vizicsacsiék ellenfele az EU LCS-ben. A pónik továbbra is rendkívül bizonytalanok a mérkőzés első 20 percében, ha ehhez még hozzávesszük a mostanában gyakran előforduló egyéni hibákat, illetve a kísérleti pickeket, az oda nem figyelést, akkor kész csoda, hogy Hylissangék neve mellett 6 győzelem és mindössze egyetlen vereség szerepel a bajnokságban, holtversenyben a Fnaticcal a másik csoportban. A Misfits elleni mérkőzés forgatókönyve is hasonló volt: próbáljunk meg nem túl nagy hátrányt összekaparni a játék elején, aztán a 20. perctől, amikor kezdődnek a teamfight-ok, stomp.

Az első mérkőzésen már a pick/ban fázisban jött a meglepetés, Xerxe, bár elgondolkodott Sejuanin, amely most dominálja Koreát, Észak-Amerikát (és mily meglepő, a G2 is agyonverte vele a Spylce-t), de inkább úgy döntött, hogy f*ck the meta, jöjjön Kindred, amit januárban láthattunk utoljára, méghozzá az NA LCS-ben, Moon kezei között (ki is kapott vele). A másik oldal comfort pickeket hozott, IgNar Thresh-étől kellett igazán félni. Csacsit és Exileh-t gankelték bőszen, a Gragasnak látványosan nagyobb ráhatása volt a meccsre a játék elején (és a végén is), mint Xerxe Kindredjének. A Rakan-Galio kombo egyébként jó lett volna, de Hylissang kezdeményezéseire egy pillanat alatt reagáltak PoE-ék, emberfölényt kialakítva és killeket elhozva. Szegény UOL-t még az ág is húzta, de a rengeteg egyéni hiba (itt már 13-3 volt a killek aránya) ellenére aranyban tartották magukat. Aztán jött a baron, ahol 4 UOL-os közé yolozott be Maxlore Gragassal és hozta el minden gond nélkül a buffot, ezzel pedig ki is fújt a meccs, 1-0 a Misfitsnek.

A második meccsen óriási meglepetésre Vizicsacsi Fiorát hozott, amivel profi karrierje során eddig mindössze egyetlen egyszer játszott, 2016 tavaszán. Meg is volt illetődve vele egy kicsit, de azért IgNart alaposan meglepte ezzel a gyönyörű outplay-jel:

Ezen a meccsen már valamivel jobb volt az UOL early játéka, csak PowerofEvil verte meg Exileh-t középen, csapat szinten egyébként jól tartották magukat a pónik. Csacsi a viszonylag szokatlan, Trinity Force-os buildet választotta Fiorára, és bár párszor meghalt vele, elkezdte felfedezni az oldalsó ösvényeket és splitpusholt, esetenként túlságosan is, de végül elvégezte azt a feladatot, amit egy Fiorának kell a meccsen: hülyére farmolta magát, tolta a szélső ösvényeket, a végén pedig nem nagyon volt ellenfele. 43 perces, végig kiélezett meccs volt, érdemes visszanézni legalább az összefoglalót.

A harmadik meccs nagyjából ott eldőlt, hogy Exileh megkapta kedvenc hősét, Vladimirt, viszont topon Csacsi az univerzumból is kitiltelt, a Misfits minden erejével arra koncentrált, hogy a Gnarját semlegesítse, ennek eredményeképp a 16. percben már 0-4-et mutatott a magyar topos eredményjelzője. Hiába azonban a számos early kill, a Misfits ezen a meccsen se tudta aranyelőnnyé kovácsolni a gyilkosságokat, míg Exileh szépen lassan, 1-1 killt elkapva, kezdett elhízni, a 23. percben már simán bement-kijött gyakorlatilag 1v4-ben úgy, hogy még killt is hozott magával. Egy gyors baront követően már a póniknál volt az aranyelőny és végre tudtak teamfight-olni is, be is tolták az alsó inhibitort. Samuxról még nem ejtettünk szót, de úgy tűnik, az elmúlt hetekben ő az UOL legstabilabb játékosa, Caitlynnel ezúttal is remekül játszott, hozzá se tudtak érni szinte az egész meccs alatt. Mindeközben Csacsi topon már 0-7-be volt, én biztosan földhöz vágtam volna már a monitort, még szerencse, hogy nem én ülök ott a színpadon. A már 4 kész tárggyal rendelkező Vladimir innentől bárkit kiszedett az ellenféltől, Csacsi Gnarja pedig hiába volt világi hátrányban, neki csak annyi volt a feladata, hogy az ultijával elkaszáljon 1-2 embert, a többit már Samuxék elintézték. 

A vége tehát 2-1-es, vért izzadós UOL győzelem, jövő héten a Fnatic és a ROCCAT jön, valahogy rendbe kell tenni Xerxe-ék early game-jét, mert már a Rift Rivals előtt is ezzel szenvedtek. Ja meg persze Exileh champion poolját.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!