Nézzünk kicsit a várható Nasus buff mögé!

Nézzünk kicsit a várható Nasus buff mögé!

Farming Simulator: Reloaded.

Korábban már megszellőztette a Riot, hogy kicsit tuningolni fognak mindenki kedvenc farmerén, Nasuson, most azonban, hogy felkerültek az első, számszerűsített változások a PBE-re, kicsit részletesebben elemezzük, hogy mit várhatunk az új doge-tól.

Az új Q-val már 2020-ban érezhetjük magunkat

Yep, soloQ-ban azért utálja mindenki Nasust, mert ha túléli az early game-t ÉS még mondjuk jól is tud farmolni, akkor alacsonyabb divíziókban nagyon nehéz rá ellenszert találni. Talán egy jó Vayne lebontja, de nagyon kell vigyáznia, mert ha csak egy kicsit is közelebb egy, egy Q elég az instant kivégzéshez. És ha idáig nem lett volna elég a monoton, 40 percig történő farmolás, most még gyorsabban tolhatjuk majd a stackeket, ugyanis a Nasus ulti ideje alatt a Q képesség CD-je 50%-kal (!) csökken. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy 45%-os CDR-rel és az ultival 1,1 másodperc (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) lesz a Q töltési ideje. Képzeljük el most, ahogy bemegyünk ultival egy teamfight-ba.

E - vagy inkább EEEEEEEEHHHHHHHHH

Az AP Nasusok kedvenc képessége most már a hagyományos farmerek számára is még barátságosabb lesz. Amellett, hogy amúgy eddig is jól scalelt az AP-vel, volt páncélcsökkentés is rajta, de csak sima, számszerű (kimaxolva, 40-el csökkentette azt). Nos, most a számok mögé odavágtak egy %-ot is, tehát egy 250 armoros Rammusnak nem 40-nel, hanem 250 x 0,35 (35% lesz max szinten a csökkentés), azaz 87,5-lel fogja csökkenteni a páncélját! Azt még nem tudni, hogy ennek a hatása összefügg-e a Black Cleaver hatásával, de ha a két effect összeadódik, az 6 másodpercnyi harc után 55%-kal kevesebb páncélt jelent. Tank legyen a talpán, aki ezután farkasszemet néz a kutyával. Persze amúgy nem veszel Black Cleavert Nasusra, de mi van, ha egy csapattárs, mondjuk a jungler igen.

Mit jelent ez a játékra nézve:

  • Az eddigi, 2,2 másodperces Q helyett az 1,1 másodperc egy véletlenül túl közel jövő ADC-nek a W-vel lassítva nem egy, hanem minimum két ütést jelent, alaposan felstackelve ez kb 3000 HP. A W fullon 5 másodpercnyi lassítás, az 4 ütés az eddigi 2 helyett.
  • Ezt kombináljuk azzal, hogy az E nem kicsit csökkenti a páncélt és így növeli a Q-val lopott életerőt
  • A tornyok 30 perc után max homokvárak lesznek, nagyjából 3 másodperc alatt takarítja majd el őket

A gyakorlatban ez azt fogja jelenteni, hogy a gold, vagy az alatti szinteken, ahol még a csapat kontroll nem olyan erős és a Nasusokkal eddig is alig bírtak, mostantól tutira bannolva lesz minden meccsen, nincs az a tank, aki ezzel szembeszálljon. Tény, hogy nem egy népszerű választás a magasabb divíziókban, de az alacsonyakon még mindig sokan szeretnek farmolni 45 percig, hogy aztán élvezettel rongyoljanak végig 10 ezer arany hátrányból egyetlen YOLO-val miden, tornyot, ellenfelet, Nexust nem kímélve.

Az ismert Youtuber, Brofesco egyébként már csinált is egy videót, hogy hogy néz ki kb. a gyakorlatban egy 600 stackes (az már egy egész jól farmolt, a játék késői szakaszáig eljutott) Nasus vs torony párbaj:

Természetesen ez még PBE, az E változtatás még érthető, de a Q túl soknak tűnik már Nasusra. De nyilván a Nasus mainek már most dörzsölik a tenyerüket :)

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Borítókép innen

Kövess Minket!