A legutóbbi patch után hotfix-et kellett kiadni Nunu-ra és Singed-re, kicsit túl erősre sikerültek

A legutóbbi patch után hotfix-et kellett kiadni Nunu-ra és Singed-re, kicsit túl erősre sikerültek

Túl keményre gyúrták a hógolyót és túl sűrű lett az a füstfelhő. Nunu és Singed patch-en kívüli hotfix nerfeket kaptak, de miért is?

Két olyan hősről beszélünk, akik az utóbbi időben nem sok rivaldafényt kaptak, egészen az utóbbi hetekig. Nunu még néha fel is tűnt az LCS színpadán, többek közt Trick-nek köszönhetően, de Singed nem igazán. Az utóbbi időben azonban eléggé kinőtték magukat a mezőnyből a Riot szerint, olyannyira, hogy hotfix-et kelett alkalmazni rájuk. 

Jinx és Sivir buff a következő patch során, Ezreal változtatásra vár

Jinx és Sivir buff érkezik a következő frissítés során, de az Ezreal változtatásra még várnunk kell.

Patch-től függetlenül egy dolgot sosem szabad elfelejteni a League of Legends-en belül. Sose üldözd Singed-et a pályán. Ezt általában akkor kapjuk meg, miután már párszor meghaltunk ennek hála és hát az eső után köpönyeg mentén, el kell ezt mondani mindenképp, hátha halálunkban ez is segít valamit. Ez egy olyan íratlan szabály, ami Singed létezése óta él a játékban. A füstfelhője szó szerint halálos tud lenni és sokan beleesnek abba a csapdába, hogy mivel sok mindent úgysem tud csinálni Singed ha utolérjük, ezért el kell őt kapni. Igen ám, de elég gyorsan sprintel, főleg ha van ultija, ne adj isten Ghost-ja és ha még egy Rylai's Crystal Scepter is akad nála, a folyamatos lassítás ezt még nehezebbé teszi. Rendszerint észre se vesszük magunkat, csak mikor már túl késő. Singed-nek pontosan ez a célja, hogy üldözzük őt. Ha spam-meljük közben a nevetést, akkor még hatásosabb és hogy mitől lett annyira erős? Nemrég a Riot kicserélte a passzívját. Lényegében parittyaként használja a hősöket és ha elhalad egy mellett, akkor két másodpercre 20% mozgási sebességet kap pluszba, ezt 10 másodpercenként tudja ugyanarra a hősre használni.

Ez azért is fontos, mert így sokkal inkább le tud minket hagyni, még ha az ellenkező irányba is futunk, ha pedig lehagyott, akkor máris a füstfelhőben találjuk magunkat. Ennek az eredménye pedig általában az, hogy meghalunk és máris jön a flame a csapattársaktól. Ezen felül minden egyes képességét is erősítette a Riot lényegében, többet sebez a felhő, nem tudsz menekülőképességet használni a ragacsában, több statot kap az ultiból. Ezeknek hatásaként egy elég félelmetes ellenféllé nőtte ki magát, így érthető volt, hogy ezzel valamit kezdeni kellett. 

Csökkentették a HP-ját, HP növekedését és növelték az ulti CD-jét, így talán könnyebb célpont lehet a továbbiakban. Ettől függetlenül ugyanúgy nehéz elkapni, vagy elmenekülni előle, attól függően, hogy épp mi a célja, de legalább könnyebb lesz megölni, valamivel. Ezek ellenére Singed valószínűleg továbbra is sokak kedvence lesz, ezek a nerfek nem annyira eget rengetőek, de talán így az ellenfelek is tudnak vele kezdeni valamit.

A másik delikvensünk Nunu. Sokan lebecsülik ezt a karaktert, pedig megfelelő használat mellett nem csak, hogy idegesítő tud lenni, de bizonyos esetekben kifejezetten OP is. Nehéz úgy érvényesülni egy meccsen dzsungelesként, hogy a dzsungelünk fele állandóan hiányzik és reális esetben egy-egy sárkány vagy Baron belopása is súrolja a lehetetlent. Alig egy hónappal ezelőtt a számok szerint ő volt a legerősebb hős a játékban, mivel több meccset nyertek vele, mint bárki mással. Ez előtt a patch előtt már nem feltétlen volt a legelső, de az összes dzsungelest lekörözte legalább. A 7.13-ban kapott nerfeket, de ezek láthatóan nem nagyon hatották meg. 

Sokan csalódottak is voltak emiatt, hogy a 7.14-ben semmilyen gyengítés nem érkezett rá eredetileg. Szerencsére a patch kiadása után a Riot még egyszer megvizsgálta a helyzetét és úgy döntött, hogy igen, valóban túl erős jelenlegi formájában, ezért hotfix formájában érkeztek rá nerfek. Ezek a gyengítések leginkább a tankosságát célozták, mivel nehéz volt kizavarni még a saját dzsungelünkből is sokszor, főleg úgy, hogy közben Q-jával telepakolta a bendőjét és vele együtt a HP-ját is. Hatásosnak bizonyultak a változások, a legsikeresebb dzsungeles pozícióról a negyedik helyre csúszott vissza a napokban. Ez persze még mindig nem az jelenti, hogy rossz választás lenne, de legalább egy fokkal kezelhetőbb.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!