Hasznos útmutató a legújabb hőshöz, Kayn-hez

Hasznos útmutató a legújabb hőshöz, Kayn-hez

Rúnák, mesterségek és tárgyválasztási tippek Kayn-hez.

Egy hete lett elérhető a LoL 137. hőse, Kayn. Azóta nagyon sok játékos próbálgatta, de sokan nem jártak sikerrel ugyanis a win rate-je nem a legjobb. Ezért egy hasznos útmutatóval szeretnénk kicsit segíteni. Vegyük figyelembe azt, hogy ez egy dzsungeles guide, attól függetlenül, hogy akár a felső ösvényen is játszhatjuk.

Rúnák és Mesterségek

Kayn rendkívül gyenge a játék korai fázisában, mert még nem tud a második formába átváltozni. Ilyenkor a legjobb, ha a rúnákat és a mesterségeinket úgy állítjuk össze, hogy a korai dzsungel tisztításunkat megkönnyítse.

Piros: Sebzés x9

Sárga: Páncél x9

Kék: Mágikus ellenállás x9

Lila (nagy): Sebzés x3 vagy Támadási sebesség x3

Mivel Kayn támadási sebessége nem a legnagyobb, ezért nem meglepő, hogy néhány játékos inkább attack speed-es rúnákat használ. Persze az, hogy inkább a sebzését növelik sokkal elterjedtebb, hiszen így a képességei sokkal több sebzést visznek be. Tegyük hozzá azért azt, hogy magasabb szinten inkább attack speed rúnákat preferálnak a játékosok.

Mesterségekben kettő változat közül is választhatunk. 

Első:

A játékosok általában 18 pontot rászánnak a Kegyetlenségre, hogy meglegyen a Harci szenvedély (Fervor of Battle) és a többi tizenkét pontot pedig az Elszántság oldalára teszik.

Második:

Ez a mesterség oldal inkább a Villámfejedelem akarata miatt erősebb. Mindkét formában nagyon jól működik, Darkin formában a nagyobb burst sebzés miatt, míg Shadow Assasin-ban pedig a szimplán több sebzés hordozás miatt.

Mind a két oldal azon múlik, hogy te inkább a Kétélű kard mesterséget preferálod, vagy inkább a Harci révületet. Ha úgy gondolod, hogy inkább a csapatküzdelmekben szeretnél érvényesülni akkor a Harci révület jobb, de egyébként az alap választás a Kétélű kard.

Az átváltozás

Kayn kettő forma közül tud választani. A Shadow Assasin, ami inkább egy orgyilkos, vagy a Darkin, amiben inkább egy közelharcos minimális tankolási erénnyel. A te csapatod és az ellenfél csapatának a kompozíciója is döntő lehet abban, hogy melyik formában játssz inkább. De mindezek előtt három kérdés a nagyon fontos:

Az ellenfél lövésznek vagy AP carry-nek van figyelemre méltó sebzése és ki kell szedni a küzdelemből minél előbb?

A csapattársaidnak van elég tankolási kapacitása?

A csapattársaidnak van elég mennyiségű CC-je?

Hogyha az ellenfélnek van egy könnyen kiszedhető csapattagja, akkor inkább a Shadow Assasain az előnyben részesített forma. Ha Kayn-nek megvannak a megfelelő tárgyai, akkor egy szimpla W-Q-AA-R kombóval kitud végezni egy egyszerű ellenfelet.

Ha a csapatodnak megvan a megfelelő tankossága és CC-je, akkor nyugodtan jöhet a Shadow form, de ha ezekben kellene segíteni a társaidat, akkor viszont a Darkin forma jobb.

Tárgyválasztás

Dzsungeles tárgynak a kék sújtással rendelkező Harcos fejlesztést érdemes kivenni, hiszen az a +60 sebzés elég jól jön Kayn-nek. Magasabb szinten van, hogy a tankosabb Parázsbehemót fejlesztést választják. Ezek után természetesen a Fekete hasítóbárd érkezik, jól jön neki a páncéltörés és a töltési idő csökkentés is. Mások az agresszívabb játékstílus miatt szeretik a Drakthtarr árnyékkardját választani a korai gankek miatt. A harmadik fontos tárgynak a Titánhidrát választják a sebzés és az életerő miatt. Persze ide is vannak más választások, attól függően, hogy hogyan alakult a játék.

A harcos fejlesztés és a Fekete Hasítóbárd szinte a kötelező vásárlások közé tartozik. Youmuu szellemkardját a nagyobb mobilitás érdekében, a Szellemarcot és a Holtak vértjét a tankosság miatt szokták kivenni. A negyedik tárgy után érdemes kicsit defenzívebbre fogni a dolgot, például ha Shadow formban vagyunk, akkor érdemes az Őrangyalt választani, amióta sebzést is biztosít.

Képességek fejlesztési sorrendje és néhány early game tipp

Kezdésnek egy Vadászok talizmánja és az Újratölthető italt válaszd. Ha a kék oldalon vagy akkor, piros erősítés - farkasok - kék erősítés - béka sorrend a megfelelő, viszont ha a piros oldalon, akkor kék erősítés - farkasok - piros erősítés - krugok és egyből egy gank a felső ösvényre. Igazából az első 10 perc befolyásolja Kayn teljesítményét a játék során. Ha folyton invade-elnek, vagy sok gank nem sül el jól, akkor nem leszel képes korán átváltozni, ez pedig sokba kerülhet majd később. Kayn alap formája nagyon gyenge és addig szinte nem is ér túl sokat, amíg nem változik át az egyik választható formába. 

A képességek fejlesztési sorrendje a következő: Q-W-R-E. Fontos a Q-t fejleszteni maximális szintre elsőként, hiszen jócskán csökken a CD rajta és ez az egyik alap sebzési képesség.

Próbáld meg lebeszélni a solo lanerjeiddel, hogy olyan hősöket vigyenek, akiknek sok a CC-je, hiszen úgy könnyebb kivitelezni egy ganket. A többi hőshöz képest Kayn nagyon gyenge a játék korai szakaszában, így próbálj meg biztonságosabban játszani, hiszen sokkal nagyobb hátrányba eshetsz ha meghalsz.

Nektek mi a véleményetek Kayn-ről, lehet valaha a nagy játékosok körében is meta?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!