PGL Major: SK vs Astralis összefoglaló

PGL Major: SK vs Astralis összefoglaló

Elindult a Major rájátszás, itt is van a második negyeddöntő rövid összefoglalója!

A második negyeddöntőben a tavalyi Majorök győztesei, avagy a brazil SK és az idei Major győztesei, a dán Astralis csapott össze az elődöntős helyért, nézzük is mi történt!

PGL Major: Gambit vs fnatic összefoglaló

tbr | 17/07/21 16:40 Az első negyeddöntőben öt régi nagy veterán, avagy a svéd fnatic és Zeus zabolázatlan villámai, avagy a Gambit csapott össze az elődöntős helyért, nézzük is mi történt!

A vétó nem hozott különösebb meglepetést, bár maguk a pályák még okozhatnak fejfájást mindkét oldalon, ha figyelembe vesszük az SK formáját vagy az Astralis majdnem két hónapos kihagyását, ami alatt annyi újdonságot találhattak ki, amennyit csak akartak. Először jöttek a szokásos tiltások mindkét oldalról, az SK Nuke-tól, az Astralis Cobblestone-tól szabadult meg. Jöhettek a választások, ez alapján az első pályánk a brazilok Cache-e lesz, míg a második a dánok Overpass-a. Az utolsó három bennmaradt pálya közül kivették Infernót és Traint, így a mindent eldöntő map ezúttal Mirage lehet, amennyiben sor kerül rá.

Cache

Elég kemény lett a kezdés, rögtön az első körökben oda-visszamentek a force körök, míg nem az SK előnyt tudott kovácsolni egy teljes eco körös győzelem után. Innen egészen 5-3-ig tudtak menni, ekkor fordult a kocka. Az Astralis elkezdte hozni a köröket és kibillentette a nyeregből a brazilokat, megnyerve az első félidőt. Az utolsó körig még egy-egy kört elcsíptek azonban FalleNék, így a végére 8:7-es helyzet alakult ki, csak úgy mint az előző negyeddöntőben.

Cache játékos statisztikái

Jöhetett a folytatás, ezúttal az SK került a védekező, míg az Astralis a támadó oldalra. A dánok pedig a kezdeményezés erejével élve be is indultak, hoztak zsinórban 5 kört, ezzel elérve 13:7-re. A braziloknak viszont lassan fel kellett ébredni, el is kezdtek visszatérni a mérkőzésbe, hála TACO clutch győzelmének. Innen egészen 14:12-ig meneteltek, de ekkor megrázta magát az Astralis és lehozták a szükséges két körüket, így 16:12-re bezsebelték az SK által választott pályát.

Overpass

A brazil csapatnak volt miért aggódnia a második pálya elején, hiszen Cache elvesztésével nehéz helyzetbe kerültek. Ettől függetlenül egy jó pisztolykör után szereztek még kettőt, így kisebb vezetéssel indulhattak a CT oldalon. Azonban az Astralis nem igazán szerette volna elengedni az SK-t a játék korai szakaszában, így gyorsan reagáltak is az első fegyvereskörben. Ezt ugyan megnyerték, de a következő anti-eco kört elvesztették így nyerték-buktákba kerültek. Azonban ez sem akadályozta meg a dánokat egy jobb vásárlásban, ami végül olyan jól sikerült, hogy egészen 8:3-ig mentek vele. A következő körben viszont coldzera tudott nagyot húzni a force körben egy utolsó másodperces hatástalanítással, de ez sem volt elég a visszatéréshez, végül 10:5 lett a félidő vége.

Overpass játékos statisztikái

A második félidő kezdetén nagyon nagy bajban volt már az SK: 5 körös lemaradásban voltak és a gyengébb oldalra kerültek. Ennek megfelelően az Astralis, akik már az előző félidőben felépítették a maguk játékát nem is álltak le. Sorra hozták a köröket, a brazilok helyzete egyre kilátástalanabbá vált. 15:5-nél már nem sok keresnivalója volt a meccsben FalleNéknek, de csak sikerült egy kört összehozniuk, jöhetett volna a visszatérés. Azonban dev1ce-ék nem adták be a derekukat, 16:6-ra megnyerték a második pályát, ezzel együtt a szériát is, tehát ők mehetnek tovább az elődöntőbe, ahol a Gambit várja őket holnap 17:00-tól.

Amennyiben követnétek a Major közvetítését, azt megtehetitek magyar vagy angol nyelven is a megfelelő linkre kattintva!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!