Overwatch World Cup: A hazaiak továbbjutásán kívül, még nem dőlt el semmi a 2. napon!

Overwatch World Cup: A hazaiak továbbjutásán kívül, még nem dőlt el semmi a 2. napon!

Sydneyben tetőfokára hágott az izgalom! Teljesen összekuszálódtak a csoportok, még 5 csapatnak maradtak reményei a playoffra.

Szombat hajnalban már a második fordulót rendezték Sydneyben az Overwatch világbajnokság második állomásán. A C csoportban az olaszok az életben maradásért, a svédek pedig a becsületükön esett csorba kiküszöböléséért küzdöttek. A D csoportban pedig egy igazi rangadót is rendeztek, Finnország a tegnapi nap meglepetés vereségét produkáló Spanyolország ellen lépett pályára. Japán ugyanakkor Vietnámmal szemben a továbbjutásért mérkőzött. Először az idei vb-n megjelentek a cosplayesek is az arénában. A legújabb karaktert is sikerült megelevenítenie egy lelkes rajongónak, nem is akárhogyan:


Mercy mosolyog, Genji barátságos, Widowmaker halálos, Doomfist pedig ellopja a showt!

C csoport:

Olaszország 0–4 Svédország

Hollywood: A svédek feledtetni szerették volna a tegnapi botlásukat Portugália ellen. Remek támadással kezdték a mapot. Különösen TviQ, aki nagyon fel volt tüzelve és sorra szedte áldozatait. Segítségével nagyon hamar elhozták a limuzint, de az első pontnál megtorpantak. Rossz volt nézni Cwoosh-t, hogy mit művel Genjivel, többször halt meg elsőként, valamint sikerült olasz Transcendece közepette előhúznia a kardot. Ennek ellenére bejutottak a stúdióba és végig vitték a payloadot, bár idejük alig maradt. A váltást követően az olaszok csak sokadik próbálkozásra indították be a payloadot és miután átmentek a kapun, a svédek, mintha falat építettek volna, csak az overtimeba sikerült tovább haladniuk, de az első pont előtt megfeneklett az olasz járgány.
Nepal: Szépen keretbe foglalták a falut a skandinávok. Az első csata után szereztek 17%-ot, majd miután elhúzott ellenfelük 86-ra, visszafoglalták és megnyerték az első mapot. Mintha szórakoztak volna az olaszokkal, előbb engedték, hogy a felén is túl legyenek, majd visszaszerezték a pontot és ugyan egy rövid időre még kiadták a kezükből, de a győzelem kétségtelen volt. Az olaszok 4 Transcendence-el sem tudták megnyerni Shrine-on a menetet.
Horizon: Az olaszok támadhattak elsőként és általában ezen a pályán az első pont elfoglalása nem jelent nagy gondot. Ez most is így volt, 6 percük maradt még a következőre. Minden próbálkozásukat csírájában fojtották el innentől kezdve. Mentek fentről, jobbról, balról, középről, de végül csak a 2/3-át szerezték meg. A védelmet pedig úgy szervezték meg, hogy ketté osztották játékosaikat, valamint időnként agresszívan ki is támadtak. Ez néhány percig működött, de utána a svéd gépezet TviQ vezetésével nem csak az első pontra tört be, hanem könyörtelenül a következő támadással a mapot is behúzta.
Route 66: Nem szokott gondot okozni egyik oldalnak sem, hogy az első pontot elérjék, most sem volt ez másképp az olasz előre nyomulást követően. A kapun is átjutottak még, de a folyamatos hackeléseknek köszönhetően minden életerő csomag a svédeké volt. Egy EMP után pedig akkora pofont kaptak, hogy a team kill után már nem volt vissza út. Svédországon volt a sor, hogy több mint 48 métert toljanak a payloadon. Cwoosh egy Dragonblade után 4 killt is összehozott, a szurkolók meg is bocsájtottak neki gyorsan.


A svéd fal áthatolhatatlannak bizonyult!

Ausztrália 4–0 Portugália

King’s Row: A hazaiak támadhattak először. Nagyjából minden rendben ment, több megmozdulásukra is ujjongásba tört ki a közönség. A portugáloktól Kiler D.Va-ja azonban fantasztikus munkát végzett, Aetar Tacital Visor-ját minden esetben elnyelte. Az utolsó pontnál az ausztrálok gyatrábban bántak az ultikkal és az EMP is nagy fejtörést okozott nekik. Nem tudták betolni a payloadot. A csere után az egyik legszorosabb pályát produkálták. A forgatókönyv hasonló volt, viszont az ausztrálok sokkal agresszívabban viselkedtek és pár méterre a jelzéstől megállították az előre törést.
Lijiang Tower: A portugál Lúcioval senki nem találkozna egy sötét sikátorba. Kegyetlen volt Garden-en, akit látott lelökött vagy a soundwave-el ölte meg. Overtime után az andalúzok örülhettek. Control Centeren aztán az ausztrál Lúció is villogott, hogy ne maradjon ki a showból. Sikeresen túlélték az EMP-ket és IEATUUP kezdett belejönni a fragelésbe, sikerült egyenlíteni overtime után. Aetar megunta a katonát és a Genji felfrissítette csapata és saját játékát, harmadjára nagyon határozottan és összeszedetten játszva Ausztrália végül növelte előnyét.
Volskaya: Felszaladtak jobbra, majd elszaladtak baloldalon, bevetettek mindent, hogy megszerezzék az első pontot a portugálok. Néhány másodperccel a vége előtt ez össze is jött. A következőnél már nem volt még csak szerencséjük sem, elég rendezetlen és esetlen támadásokat hajtottak végre, amibe bele is buktak a 4 perc lejárta után. A telt ház előtt játszó ausztrálok, miután kinyíltak a kapuk rohamra indultak, mivel elsőre töltődött be az EMP és ezzel le is rendezték ellenfelüket. Roboghattak tovább a második pontig, sokat itt sem tétováztak, az egyharmadot játszi könnyedséggel hozták össze.
Route 66: Le a kalappal a portugál küzdőszellem előtt, remek támadásokkal, majdnem a 3. pontig jutottak, ott azonban a 6 ultival szemben esélyük sem volt már a végén. Az oldalváltást követően szuperagresszívan védekeztek, amikor csak tehették nekimentek az ausztráloknak, de sem ez a mentalitás, sem pedig a Sombrával megerősített stratégia nem állította meg az ausztrálokat.


Egy hölgyel nem illik így bánni, avagy a győzelemért mindent?

D csoport:

Finnország 0-4 Spanyolország

Numbani: Három igazi sebző karakterrel indítottak a spanyol védők, Genji, Tracer és Soldier76. A második pont előtt elkezdett működni, jó néhány teamfightot meg is nyertek ennek köszönhetőnek. A finnek végül áttörtek, válaszul a másik oldalon Genji helyett Toxikennél megjelent a várva várt D.Va és így megállították az előre nyomulást. Toxiken sokszínűsége a csapat egyik vezéregyéniségévé tette, Pharaval támadva hihetetlen sebességgel haladtak előre, olyannyira, hogy néha kettészakadt a mezőny, mivel pár finn védő a payloadnál küzdött, a többiek pedig az előre törő dps-ekkel vették fel a harcot. A harmadik pont előtt a rakétás hölgyből robot nindzsa lett és egy ádáz küzdelem után a Spanyolok tovább lökték a payloadot. Kétség kívül az eddigi legizgalmasabb pályát hozták össze.
Lijiang Tower: A megszokott 6 hőshöz ragaszkodott a finn válogatott és egészen addig jól is ment nekik amíg Pharaval próbálkozott ellenfelük. 90%-ig el is jutottak, ekkor azonban megint Toxiken alkotott, megjelent Genjivel és rettentő türelmes módon megtartotta a végéig a Dragonbladet, a triplája révén meg is nyerték az első mapot. Ekkor jelent meg a színen a finn Taimou-nál McCree. Minden egyes csata után gazdát cserélt a szerver szoba, overtimeba azonban jobban lőttek a skandinávok, harmadik map dönthetett tehát. Toxiken Pharah-jara pedig nem volt ellenszer, a poklot zúdította az ellenségeire. Visszatértek a spanyol remények.
Horizon: Kinek kell D.Va ha a damage trió teszi a dolgát. Ismét bebizonyították a spanyolok, hogy remekül meg lehet oldani így is a védelmet. A finnek nem találták az ellenszerét, az első pont egyharmadát kaparták össze. Aztán a cserét követően Spanyolország letarolta az ezer tó vidékéről érkezett nemzetet.
Dorado: Ég és föld volt a mai és a tegnapi teljesítménye az andalúzoknak. A HarryHook, Toxiken, Bromas tengelyt nem lehetett megállítani. Az első és második pont között a jobbos kanyarnál le is robbant a payloadja Finnországnak. A skandinávok végül elkeseredett védekezésben bizonyíthattak, de mindhiába, ma kevésnek bizonyultak.


Egy kis ízelítő Toxiken játékából! Mennyből az angyal vagy pokol az égből? Nézőpont kérdése!

Japán 4-0 Vietnám

King’s Row, Nepal, Volskaya, Dorado. A két csapat között hatalmas különbség volt, percek alatt szinte nyerte Japán a mapokat így tegnapi csodasorozatuk újabb trófeával gyarapodott.


Amikor a Genji még a Zenyatta-val sem bír! Support power!

Ezeket az izgalmakat Soldier76 és Ana is a helyszínről izgulta végig:


Mellettük nincs ok az aggodalomra! A biztonságról a legjobbak gondoskondak!

A kengkuruk földjén az otthon játszó Ausztrália bebiztosította továbbjutását két forduló után, a svédek pedig javítani tudtak, így a holnap hajnali összecsapásuk igazán pikáns párharcnak ígérkezik. Kedvező eredmény és a Portugálok Olaszország ellen aratott győzelmével nagy kavarodás alakulhatna ki ebben a kvartettben. Spanyolország feltámadása a D csoportban kuszává tette az erőviszonyokat. Holnap dől majd el melyik 3 csapat játszhat a playoffban a hazai csapat mellett. Vietnám és Olaszország kiesett. Egy biztos, nagyon izgalmas 3. fordulónak lehetünk majd szem és fültanúi!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!