Visszatérhetnek a bundabotrány miatt eltiltott ex-IBP-s játékosok!

Visszatérhetnek a bundabotrány miatt eltiltott ex-IBP-s játékosok!

Két éve lettek eltiltva a profi játéktól azok az ex-IBUYPOWER-es játékosok, akik bundabotrányba keveredtek, de az ESL új szabályzata szerint visszatérhetnek!

Az ESL a mai nap adott ki egy közleményt, miszerint változtattak a szabályokon és olyan játékosok is visszatérhetnek, akik korábban lettek eltiltva. A szabályok minden IEM, ESL One, ESL Pro League és ESEA Pro League versenyre vonatkoznak. 

Az ex-IBP csapata, akik 2015 február 15-én lettek eltiltva, azzal az indokkal, hogy eladták a meccseiket, most hivatalosan is visszatérhetnek. Ez azt jelenti, hogy akár az ESL által szervezett minoron vagy akár major-ön is játszhatnak, de ha a PGL vagy a Dreamhack szervez egy major versenyt, ott nem vehetnek részt.

Ez azt jelenti, hogy mind DaZed, swag, AZK és steel kereshetnek új csapatot maguknak, vagy akár kereshetnek egy ötödik játékost és megtarthatják ezt a felállást. Nagyon ígéretes csapat volt az IBP régebben, tudtak nagy meglepetéseket okozni. 

Legutoljára a Faceit által szervezett North American kupán játszottak meccset a MouseSpaz ellen. Az ESEA 17 szezonját is ők nyerték, a döntőben még az akkori Titant győzték le 2-1-re.

Ti mit gondoltok erről a döntésről? Aki egyszer eladott egy meccset az még egyszer elfog vagy talán megkomolyodik és nem keveredik még egy ilyen balhéba?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!