TI7 előzetes: Infamous, először dél-amerikai a vb-n!

TI7 előzetes: Infamous, először dél-amerikai a vb-n!

A perui Limából 5 srác álmai megvalósítását tervezi. Bármi is történik velük, ez felejthetetlen élmény lesz számukra!

Mit lehet egy olyan csapatról mondani, mint az Infamous? 2017-ben 12 játékos is megjárta az egyesületet, és mostanra mindössze Benjamín “Benjaz” Lanao Barrios és Christian “Accel” Cruz maradt a TI6-on szereplők közül. A jelenlegi felállással, melyben Enzo “Timado” Gianoli, Renato “Kingteka” Garcia, valamint Farith “Matthew” Puente található, már hetekkel a selejtezők előtt együtt játszottak.

Annak ellenére, hogy az ősszel fantasztikusan teljesítettek, több dél-amerikai versenyt is megnyertek és a legjobb teamnek tartották őket a régióban, az Infamous nagyon visszaesett a tavaszra és nyárra. 2 LAN-on tett kirándulásuk, a Galaxy Battles és a The Final Match első szezonja is katasztrófálisan végződött számukra. Mi több, az egyetlen csodás eredményük, ami abszolút legfontosabb is, a TI7 kvalifikáció.

Még mielőtt megkérdőjeleznénk a régió kvalitásait, nézzük meg közelebbről a helyzetüket. Hiba lenne alábecsülni a strukturális feltételeket, amelyek Peru középszerű bemutatásához vezettek nemzetközi Dota 2 rendezvényeken. Ramaty infrastruktúra, laggos szerverek és kevés szponzor, melyek nagyon megnehezítik a versengést, jobban mint bárhol máshol a világon. A legnagyobb gondot pedig, a régió néhány legjobb játékosát is érintő 2015-ben kirobban bundabotrány okozta. A kevés pénzszerzési lehetőséget így próbálták kompenzálni. Mind közül pedig a legrosszabb - ez az utóbbi időben megváltozott - a legtöbb tornára Észak és Dél-Amerikát összevonták, ebből fakadóan a délieknek nagy hátrányuk volt a szerver választásnál, így nagyon ritkának számított, hogy LAN-on való részvétel és tapasztalatszerzés.

Ez az első év, hogy a Valve garantálta Dél-Amerikának a külön selejtezősorozatot. A legtöbben ugyan a brazil SG-esports-ot várták befutónak, akik a Kijev Majoron kiejtették a Team Secretet és az EG ellen is hatalmasat küzdöttek. A végén az Infamous-é lett a dicsőség, hisz legyőzték őket, így első perui ötösként vehetnek részt a The International-on. Ez történelmi tett, bármi is történik.

Nagyon sokan még most is cinikusak és úgy tartják ez a régió nem érdemel kvótát, miattuk ugyanis jó néhány erős csapat például nem lehet jelen (Planet Odd, Mousesports stb.) Sokkal inkább strukturális feltételek, mint sem a képesség hiánya az oka, hogy nincs TI szintű csapatuk. Ez az év valószínűleg nagy segítség lesz ebben. Ha az Infamous az utolsó helyen is végez, a nyereményük még akkor is jóval nagyobb lesz, mint amekkorát eddig nyertek életükben. A pénz áramlása a perui Dotába csakis növelheti a közösség összetartását. Elég csak Délkelet-Ázsiára pillantani, mekkorát is fejlődtek az elmúlt egy évben, többek között a TNC remek esztendőt zárt tavaly.


A TI7 selejtezőjének összefoglalója a döntőről!

Nagyon könnyű az észak-amerikaiaknak leszólniuk a peruiakat a gyenge szerepléseik miatt, mialatt csapataik egy gazdag nemzet előnyeit élvezik egy  jól szervezett esport hálózattal. Azonban elég nehéz elvonatkoztatni attól a következtetéstől, hogy az Infamous jövője valószínűleg nem különbözik majd a szegény TI3-on szereplő MUFC-étól (0-14). Az ilyen vereségek egy világosabb jövőt jelenthetnek. Talán a limai srácoknak pont erre volt szükségük, hogy színpadon versenyezhessenek, amit oly rég megtagadtak tőlük, a TI7-et pedig a Dota 2 fordulópontjának tekintik majd, amikor Dél-Amerika elfoglalhatja helyét legjobbak között. De valószínűleg nem így lesz.

Akire érdemes figyelni

Amikor a játékban a bátorságról van szó, mindenki egyből a csodás mid játékosra figyel, azaz Timado-ra. Ne felejtsük el Kingtekat, hisz tőle neveletlenebb Dota 2 játékos a nyugati féltekén aligha van. A "Bad Manner" a maga nemében szintén versenyzést jelent, és lássuk be nem is olyan rossz dolog. Tehát mindegy hogy szerepel az Infamous Seattle-ben, Kingteka első lesz legalább egyvalamiben.

Legnagyobb kihívás

A mai napig a Infamous két nemzetközi LAN-on játszott együtt, amelyek közül egyik sem volt különösen magas rangú verseny. Nehéz szavakba önteni, mennyivel másabb a dotát offline játszani, a legfontosabb a csapatok számára mégis a közönség jelenléte. Ha sikeresek akarnak lenni a világbajnokságon felül kell kerekedniük ezen a tapasztalatlanságon. 

Osztályzás

D. Ezt nem lehet szebben megfogalmazni, mert valószínűleg a leggyengébbek lesznek a mezőnyben. Jó eséllyel pályáznak a csoportból kieső két hely valamelyikére. Örömmel látnánk, hogy ránk cáfolnak, de jelenleg nem tartjuk esélyesebbre őket.

Szerintetek képes lehet a perui különítmény a meglepetésre? Mit gondoltok, a jövőben mennyire lesz meghatározó Dél-Amerika?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!