FIFA17 U21 VB: Két újabb keserves mérkőzés Törökország és Hollandia ellen!

Továbbra sem tört meg a magyar átok. Hiába a jó kezdés és a gólok, képtelenek vagyunk győzni egyelőre.

Vasárnap 2 mérkőzésen is pályára lépett a Magyar FIFA17 U21-es labdarúgó válogatott a világbajnokságon. Előbb Törökország, majd Hollandia következett a 3. illetve 4. fordulóban. Néhány poszton változott az Algéria és Olaszország ellen felálló kezdő 11, de olyan tapasztalt játékosok mint Ciprián, Eger és Rácz Andris most is a pályán voltak.

Magyarország 1-2 Törökország

Sokáig nem kellett várni az örömre. Nagy iramban kezdtük a találkozót, már az elejétől nagy elánnal támadtunk. Aztán a 9. percben egy agresszív letámadást követően Rácz Andris továbbított a tizenhatos jobb szélén futó Lacihoz, ő az ötös vonalára passzolta a teljesen üresen álló Kulcsárnak a labdát, aki innen már nem hibázott. A gyors vezetés és az ünneplés nem tartott sokáig. A 15. percben egy török szögletet követően a rövidsaroknál Kantas csúsztatott, amire Mamandela robbant be és egyenlített fejjel. Az első félidő nagy iramot hozott ezután is, mindkét válogatottnak hatalmas lehetőségei maradtak ki. Az 1-1-es fordulást követően Törökország lendületben maradt, a 60. percben végül kifizetődött a támadássorozat. Dogukan a tizenhatosunkon belül cselezgetett, majd 11 méteres bombáját bravúrral védte Ciprián és még Mamandela fejesét is kiütötte, ami így Burak elé pattant, aki megrengette a bal kapufát, pechünkre a labda ismét egy törökhöz került, Miracberk pedig estében a kapuba kotorta . A 79. percben a törökök egy középre tartó passzát követően az ötös vonalánál két bevetődő játékos elől csórja el a labdát Dominik, szerencsétlen átvételét követően a jobb kapufára pattant a játékszer, végül megúsztuk kapott gól nélkül a helyzetet. További változás már nem történt, így sajnos jogosan, de Törökország győzött.

Magyarország 2-2 Hollandia

Ismét nagyon harcosan jöttünk ki az öltözőből. A 7. percben egy szerencsétlenkedő holland védőre csapott le István, majd a mögötte érkező Rácz Andrishoz tálalt, ő pedig nem teketóriázott hatalmas gólt lőtt. Majd a 29. percben egy megnyert fejpárbajt követően Fadelsamir, Livra volt a labda útja, a jobb szélről érkező labdát Egert megelezőve Onslow juttatta a kapunkba 5 méterről. Néhány percre rá jött a hidegzuhany, a 34. percben Fadelsamir ugratta ki csapattársát, a labda átvétele után ismét Onslow a főszerepben, a 16-os vonaláról lőtte ki a bal felsőt. A fordulást követően újra erőre kapott a magyar válogatott. Lali cselezgetett a tizenhatosuk előterében, az 51. percben a passzát Rácz Andris egy érintés után kegyetlenül bevágta. A végére Istvánnak majdnem sikerült keretbe foglalnia a 2 mérkőzést, a 86. percben Kamper megingásánál ért oda szerelni, aztán Tanyasiakkal kényszerítőzve jutott a büntető területre teljesen üresen, de 13 méterről pár centivel a bal kapufa mellé bombázta a labdát.

A jó kezdés után a 3. és 4. fordulóban összehozott vereség és döntetlen miatt az 5. helyre csúsztunk vissza. Törökország ráadásul Algéria elleni győzelmével a tabella élére ugrott. Ez a táblázat egyelőre a hollandok ellenünk szerzett pontját még nem tartalmazza. A további fordulókról hamarosan beszámolunk és természetesen élőben közvetítjük majd a találkozókat.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!