Overwatch League: Fix szerződés és bér a játékosoknak,  több millió dolláros nyeremény alap

Overwatch League: Fix szerződés és bér a játékosoknak, több millió dolláros nyeremény alap

A Blizzard nyilvánosságra hozta a készülő bajnokság pénzügyeit.

Pár héttel ezelőtt a Blizzard bejelentette az első hét alapító tagját a készülő Overwatch League globális bajnokságnak, ami igencsak felborzolta a kedélyeket az e-sport világán belül és a hír hullámai még a mainstream médiát is elérték. Ha lemaradtatok volna a dolgoról, a részleteket az alábbi cikkben tudjátok elérni.

Hivatalos: itt az első hét Overwatch League résztvevő város

Most már el lehet hinni, hogy elindul az Overwatch League.

Először is senki ne akadjon fenn a kevésnek tűnő csapatszámon, mivel tudomásunk szerint a Blizzard jelenleg is több szervezettel is tárgyal világszerte, és még az év hátralévő részében újabb városok csatlakoznak majd a már meglévő hetes fogathoz. De térjünk is rá a mostani izgalmakra, ugyanis újabb információ adag érkezett, mivel a stúdió közzétette a játékosokra vonatkozó szabályozását is, amiből megtudhatjuk mennyit is fognak keresni a jövő e-sport sztárjai. 

Jön a draft

A már meglévő más versenysorozatoktól eltérően, az Overwatch League sokat merít a klasszikus sportok szervezeti felépítéséből és játékos felfedező illetve foglalkoztató módszereiből is. Nemrégiben levelet küldtek ugyanis minden ország legjobb Overwatch játékosainak, amiben felhívják a figyelmüket arra, hogy teljesítményük alapján ők is bekerülhetnek majd a bajnokság valamelyik csapatába egy Drafton keresztül. Az első szezonra való felkészülés céljából a Blizzard egy hivatalos játékos regisztrációs ablakot hozott létre ami Augusztus 1-től egészen Október 30-ig van nyitva. Ez idő alatt a bejelentett( vagy bejelentésre váró) csapatok szabadon válogathatnak a jelentkezők közül és kiválaszthatják kikkel szeretnék feltölteni az alakulatukat az előttük álló megmérettetésekre. A módszer előreláthatólag majd finomodni fog a jövőben, ugyanis minden szezon előtt lesz majd egy hivatalos draft időszak.  


És mit is jelent ha egy játékost kiválasztanak? Nos a Blizzard kőkemény feltételeket szabott meg és ez csak a javára fog válni az egész e-sport világnak.

Ezeket a kötelezettségeket kell tehát egy csapatnak teljesítenie a játékosai felé:

  • A csapatok kötelesek egy éves szerződést kötni a játékosokkal, meghagyva a lehetőséget a további együttműködésre is.
  • A játékosok bérminimuma 50 ezer dollár évente - körülbelül 14 millió forint.
  • A csapatok kötelesek egészségügyi biztosítást és nyugdíjalapot biztosítani a játékosok számára.
  • A csapatok kötelesek a Bónusz nyeremények(minden ligában nyert összeg)  minimum 50%-át közvetlenül a játékosok számára kifizetni. 

A fent említett bónusz az Overwatch League első szezonjában 3,5 millió dollár lesz, a liga bajnokának pedig majd 1 millió dollár jár majd akárcsak egy CS:GO major esetében. 

A csapatok és a menedzsment maximum 12 játékost alkalmazhat (Hello Alicus és Laser Kittenz) és senki nem zárható ki földrajzi elhelyezkedése és születési helye alapján. Ezenfelül gondoskodniuk kell a szállásokról és az Overwatch League professzionális szabályainak megfelelő gyakorló termekről és munkakörülményekről. Ha ezek az információk még nem robbantották volna fel az agyatokat, a Blizzardos cikk végén azt is említik, hogy az Overwatch League még ebben az éven beindul és a jövőben folyamatosan fogják csepegtetni az információkat.

Mi már tűkön ülve várjuk a híreket a bajnokság felől és amint megérkeznek, már szállítjuk is nektek. Szóval ha nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen figyeljétek az Esport1 oldalát. 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!