Új trónkövetelője van a Twitchnek

Új trónkövetelője van a Twitchnek

Alig van lemaradva a CS:GO-tól és a LoL-tól nézettségben.

Hosszú hónapok, inkább évek óta két játszik vezeti a Twitch nézettségi ranglistáját: a League of Legends és a CS:GO tök mindegy, mi van, ott van a legtöbbet nézett játékok dobogóján. Néha jön 1-1 nagyobb verseny, mint most a Dota2 TI7, amely felkavarja az állóvizet, de rendszeresen a Dota sincs ott a legnépszerűbb nézett e-sportok között. Azonban az elmúlt hónapokban valami változott, egy új játék, egy viszonylag új játékmód sokadik, továbbfejlesztett verziója úgy látszik, felnőtt a nagyokhoz és hónapokon belül letaszíthatja a trónról a két veteránt.

Hát persze, hogy a PUBG-ről van szó. A Battle Arena júliusban átlépte a 60 millió nézett órás álomhatárt, ezt eddig csak a LoL-nak és a CS:GO-nak sikerült, utóbbinak is inkább csak akkor, amikor Major volt. A PUBG-ben azonban még csak komolyabb versenyek se voltak, a streamerek pörgetik felfelé a játék népszerűségét, de egyre nagyobb a játékosbázis, néhány hónap alatt már több mint 4 millió példány fogyott belőle úgy, hogy még bétában van. 

PUBG

Egy biztos: a PUBG még jobban kezdett augusztusban, mint júliusban, ha így folytatódik, lassan komoly kihívója akad még a LoL-nak is. Az igazi feladata a fejlesztőknek pedig csak ezután jön: fenntartani a csúcson a játékot.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!