Pokémon GO játékosok orosz cyber fegyvert találhattak

Pokémon GO játékosok orosz cyber fegyvert találhattak

Így jár, aki óvatlanul pokémonokra vadászik. 

Bizonyára sokan emlékeztek még arra az időszakra, amikor mindenki megőrült a Pokémon GO-tól és sorra jöttek az olyan történetek, hogy milyen kiszórt csalikkal vették el fiatalabb játékosok telefonjait, vagy éppen milyen baleseteket szenvedtek a játékba belemerülő emberek. Most egy érdekes történetre derült fény, hiszen moszkvai játékosok az önfeledt pokémonozás közben cyber fegyverre bukkanhattak. 


Egyes beszámolók szerint Oroszországban a műholdas kapcsolat nem mindig működik optimálisan, így történhetett, hogy Pokémon GO-zás közben több játékost egyszerűen rossz GPS-lokációhoz vitt a rendszer. Az egyik helyi reptérre tévedve a gamerek meglepődve tapasztalták, hogy egyáltalán nem tudtak hódolni kedvenc játékuknak, mivel az semmi felfedezhetőt, vagy megszerezhetőt nem dobott fel a környéken, ezért sokan közülük úgy vélik, hogy egy cyber fegyver áldozatai lettek. 

Már olyan -elsőre furának hangzó- teóriák is elhangzottak, hogy az így megtalált fegyver lehetett az, ami képes szándékosan helytelen GPS-jeleket kibocsátani, ha pedig úgy akarják, akkor teljesen blokkolni tud adott rendszereket. Az eset valóságtartalma bennük élő örök szkeptikus szerint megkérdőjelezhető, sőt az is lehet, hogy a srácok túl sok összeesküvés-elmélettel találkoztak a közelmúltban. 

Ti mit gondoltok az esetről?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!