Ha a virtuális valóság nem aratott túl nagy sikert, akkor majd a kiterjesztett fog?

Ha a virtuális valóság nem aratott túl nagy sikert, akkor majd a kiterjesztett fog?

A Pokémon GO világsiker volt a kiterjesztett valósággal. Hamarosan pokémonok helyett mindenki szellemekre fog vadászni?

Hiába indult nagyon nagy hype-pal a virtuális valóság, egyelőre a vártnál gyengébben szerepel. Ahhoz, hogy világsikert arasson és egyre több tartalom jelenjen meg rajta, széles körben el kéne terjednie. Az embereket az alapötlet biztosan érdekelné, ám a legnagyobb visszatartó ereje az, hogy egy játékosoknak szánt szemüveg (például az Oculus Rift) drága. Csak a szemüveg nagyjából 150 ezer forintba fáj, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy milyen gépigénye van -ja, és ha már itt vagyunk, akkor vehetnénk hozzá néhány vezérlőt. A szerkezet minimum gépigénye egy GTX 1060 (vagy GTX 970), 8 GB RAM és egy Intel i5-4590. A videókártya körülbelül 100 ezer, míg a processzor 60 ezer. Tessék, én mondtam, hogy a VR nem egy olcsó mulatság -és ezek csak a MINIMUM követelmények voltak.

Ennél azonban sokkal nagyobb sikert arathat (és aratott) a kiterjesztett valóság. Aki nem halott róla: itt nem egy teljesen új "térbe" kerül a felhasználó, hanem a meglévőt egészíti ki virtuális elemekkel. Erre épült a tavalyi év egyik legsikeresebb mobiljátéka, a Pokémon GO. Most újabb, nagyszabású AR (augmented reality, tehát kiterjesztett valóság) játék jöhet telefonokra, ezúttal viszont nem különböző pokémonokra kell vadászni, hanem szellemekre. Igen, a játék alapja a 2016-ban bemutatott Szellemirtók című film lesz. A hivatalos bejelentésre is hamarosan sor kerül, aminek a Google MWC (Mobile World Congress) fog helyet adni.

A játékot a dél-koreai FourThirtyThree Inc. fogja elkészíteni. A stúdiónak nem ez lesz az első játéka, hozzájuk kötődik a Távol-Keleten népszerű Blade for Kakao és a Monster Super League is. Természetesen velük együtt fog működni a Sony Pictures Entertainment Consumer Products és a Ghost Corp. is. A játékot valamikor idén tervezik bemutatni.

Mivel a játék fejlesztési platformja a Google ARCore lesz, így elsősorban Androidra fog elkészülni az alkalmazás, de az Apple termékeket használóknak sem kell elkeseredniük, hiszen valószínűleg ők is megkapják majd a játékot.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!