Csalással vádolják az egyik dél-amerikai csapatot a TI8 selejtezőjében

Csalással vádolják az egyik dél-amerikai csapatot a TI8 selejtezőjében

Ártalmatlannak tűnő dolog, mégis nagy befolyással bírhat egy meccsre, illetve kvalifikációra.

Úgy tűnik, hogy a dél-amerikai régióra igen csak rájár a rúd: ha a DDOS-támadásokkal kapcsolatos vádak, valamint egy játékos utolsó pillanatban való lelépése nem lett volna elég, akkor itt egy újabb incidens. A rájátszás első napján egy Reddit user, trking92 figyelt fel a Thunder Predator TI8 selejtezős meccsén egy különös jelenségre, –mely után néhány aggasztó bizonyítékot is feltárt a csapat 1-es pozíciós játékosával–, Juan "Atun" Ochoa-val kapcsolatban.

A felső ág döntőjében a TP harmadik mérkőzésén az SG e-sport ellen Meepo-t választottak. Ebben tulajdonképpen nincs semmi különös –a taktikát illetően úgy tűnt, hogy jól illeszkedik ez a hős a pick-be–, mégis egyesek furának tartották, hogy Atun milyen gyorsan tudta használni a Poof képességét az összes Meepoval.

Ebben a videóban –a visszajátszás sebessége a normál érték 25%-a– trking92 pontosan azt mutatja meg, milyen gyorsasággal érkeznek a Meepok:

Még ennél a sebességnél is úgy tűnik, hogy három extra Meepo egyidejűleg érkezik meg. Ezt a combat log megvizsgálásával még inkább alá lehet támasztani. A további információból pedig kiderül, hogy milliszekundumra azonos időben történt a három plusz Meepo képességének a használata. Elméletileg a Shift használatával ez a technika így megoldható, –mégis a játékosok többsége, akik megpróbálkoztak vele nem tudták ezt reprodukálni.

Ez nem tűnik egy klasszikus csaló scriptnek, mint például az olyan módosítások, melyekkel automatikusan használhatjuk a hex-et vagy az Euls-t. Egyesek feltételezése szerint Atun makrót vett igénybe. A makró rendeltetése, hogy több műveletet alkalmaz ugyanarra a gyorsbillentyűre. Ebben a konkrét esetben a makró a Poof-ot indítja el, majd tovább ugrik a következő Meepora és nála is aktiválja ezt a képességet, és így tovább. Éppen ezért visszakeresték a Dota 2 dev fórumán egy önkéntes moderátor bejegyzését, miszerint a makrót a Valve csalásnak tartja. A hozzászólás így szól:

A FACEIT-et is megkeresték, de egyelőre fejlemény még nem történt ebben az ügyben. Természetesen, ha lesz konkrétum akkor arról tájékoztatunk titeket.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!