Sorozatos szabályszegés után kizárták a Thunder Predator-t a TI8 selejtezőjéből

Sorozatos szabályszegés után kizárták a Thunder Predator-t a TI8 selejtezőjéből

A Thunder Predator makró használatára kemény, de jogos válasz érkezett a FACEIT-től.

Az idei dél-amerikai selejtezők nem voltak híján a drámáknak; korábban már beszámoltunk róla, hogy az egyik csapat háza táján mi is történt pontosan:

Csalással vádolják az egyik dél-amerikai csapatot a TI8 selejtezőjében

Aacute;rtalmatlannak tűnő dolog, mégis nagy befolyással bírhat egy meccsre, illetve kvalifikációra.

A rájátszásban a Thunder Predator a paiN Gaming és az SG e-sports ellen is győzni tudott, de mint kiderült a későbbiekben; a Huskar és Meepo pick után a csapat carry játékosa (Atún) macro-t használt a meccsekben.

Néhány néző azonban ezt kiszúrta, és elég gyorsan elő is álltak a bizonyítékkal, a combat log egyértelműen megmutatta ugyanis, hogy valami nem stimmel. A macro lehetővé teszi a Huskar számára a könnyű armlet toggle-t (ki-be kapcsolás), valamint a zökkenőmentes Poof használatát az összes Meepo-val egyidőben.

Az információk felülvizsgálatát követően megállapítást nyert, hogy valóban használtak ilyen beállítást, –majd a szervezők döntöttek, és kizárták a csapatot a selejtezőből.

A játékos eztán azt állította, hogy a Frankfurt Major óta használja ezt a segítséget, és azóta nem jelezték számára hogy ez szabálytalan lenne, és hogy mindez komoly szankciókat vonhat maga után. Külön érdekessége a sztorinak, hogy a korábban Thunder Awaken néven futó gárda szintén gondba került, –miután az egyikük bundázásban is részt vett–, így hasonlóan a mostani esethez, akkor is eltiltásban részesült a vétkes. A csapat kirakta a játékost és Thunder Predator néven folytatták. Egészen eddig. A dél-amerikai selejtezők döntőjében a paiN Gaming és az SG e-Sports csaphat össze.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!