Drasztikus edzésterv szerint készülnek a kínaiak a TI8-ra

Drasztikus edzésterv szerint készülnek a kínaiak a TI8-ra

A kínaiak számára szinte nem létezhet más, mint maga a játék. A kérdés csak az, hogy ebből tényleg profitálnak, –vagy túl kimerítő lesz a következő időszak a számukra.

Egy megbízható MDL munkatárstól napvilágot látott tweet bizony különös információkat tartalmaz a TI8-ra készülő egyik kínai csapat edzés tervéről.

Dimitri Vallette, –az MDL rendezvényekért és üzletfejlesztésért felelős igazgatója– korábban Twitteren tette közzé a The International 8-on versenyző egyik kínai együttes gyakorlásra bevezetett igen kemény szabályait.

Az általa megosztott előírások szigorúra sikerültek, hiszen egy hét 6 napján tréningeznek: 13 órától egészen éjfélig (11 órás practice). Ez már önmagában elég megterhelő lehet, viszont ezidő alatt mindenfél közösségi média (facebook stb.) felület meg van tiltva, és a mobiltelefonjaikat sem használhatják ilyenkor. Sőt, a szponzorok, illetve a média sem zavarhatja a játékosokat a bootcamp alatt, amíg meg nem érkeznek a világbajnokság helyszínére. A szabadnapjukon is közös programokban vesznek részt. Ha egy menedzser, edző vagy játékos késik az tréningről pénzbüntetésben részesül. Ha belegondolunk, hogy nagyjából hat hét van még a TI8 kezdetéig, akkor láthatjuk, hogy komoly és megterhelő felkészülési időszak elé néznek a kínai e-sportolók.

Néhány csapat egyébként már augusztus elején elutazik majd a TI8 helyszínére, a kanadai Vancouverbe.

Természetesen ez az üzenet jó néhány progamert figyelmét is felkeltette; a TI7 aranyérmesei közül ketten is reagáltak a fentebb leírtakra. Matumbaman osztotta meg véleményét, melyre a kapitánya, Kuroky egy csöppet mókásan reagált:

"11 óra gyakorlás egy nap az sok? Lol, lefogadom, hogy minden egyes csapat a TI8-ra ennyit gyakorol minimum, persze vannak kivételek. A telefonkorlátozás mondjuk gg..."

"Köszi az inspirációt, –találkozunk a bootcamp alkalmával."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!