NBA e-sport bajnokságot indít az Alba, melyben a profi kosarasaik is részt vesznek

NBA e-sport bajnokságot indít az Alba, melyben a profi kosarasaik is részt vesznek

Először a hazai kosaras klubok közül az Alba nyit az e-sport felé, a hazai meccseken pedig videojáték sarok is fogadja a szurkolókat és érdeklődőket.

2018 augusztus 13. egy igen fontos napja a virtuális kosárlabdának. Ekkor jelentette be ugyanis az Alba Fehérvár kosárlabda klub a terveit –miszerint saját bajnokságot indít–, valamint a csarnokban lehetőséget adnak a játékra konzolon a kilátogatóknak.

A sajtótájékoztatón több neves személy is képviseltette magát: jelen volt dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár MJV Polgármestere, Balássi Imre, az Alba Regia Sport Club elnöke, Horváth András, a Microsoft Magyarország kereskedelmi vezetője és Lóránt Péter, az Alba Fehérvár kosárlabda csapatának kapitánya. Ebből pedig látszik, hogy komoly kezdeményezésről van szó:

Először is az Alba Regia Sportcsarnokban elindul a Game Corner (videojáték sarok), mely lehetőséget nyújt bárki számára, aki tiszteletét teszi a helyszínen, hogy kipróbálhassa magát a virtuális kosárlabda világában is. Természetesen mindig a legújabb NBA szoftver lesz terítéken, de azt kiemelték, hogy igény esetén más játékot is lehet nyüstölni.

Ez még nem minden, ugyanis a 2018/19-es szezon indulásával az Alba Xbox Kosárlabda Bajnokság is kezdetét veszi októberben.

Hogy ez mit is takar pontosan?

  • Előzetes online regisztrációt követően kihirdetik majd a kvalifikációt, bár egyelőre nincs még időpont, hogy meddig lehet leadni a jelentkezést
  • A döntőbe jutott résztvevők mellett néhány profi kosárlabda játékos is nagyobb szerepet kap, így majd ez a mezőny küzdhet meg az első helyért

A finálét tavasszal tartják, és egy nagyobb program részeként kerül megrendezésre, hiszen lesz díjátadó, közönségtalálkozó, de egyéb egyelőre még be nem jelentett programokra is lehet számítani. A játékszabályokkal és a regisztrációval kapcsolatban mindenképpen keressétek fel az albakosar.hu weboldalát.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!