Így néz ki egy igazi egyszemélyes hadsereg: VACTARES lecsapott!

Így néz ki egy igazi egyszemélyes hadsereg: VACTARES lecsapott!

Ritkán láthatunk akkora dominanciát, mint amit a fiatal török játékos húzott elő a kalapból!

Az ESL One New York mellett elindult egy újabb nagy verseny, így a Major után tényleg egy csapat sem pihenheti ki a fáradalmait. A legjobb csapatok többsége jelenleg Amerikában van, így a Blast Pro Istanbul egy kicsit kisebb versenynek ígérkezett, de a világ jelenlegi vitathatatlanul legjobb csapata, az Astralis inkább Törökországba látogatott el, –így érdemes volt ezeket a meccseket is nézni. A tornán összesen 6 csapat vesz részt, a meccsek nagy részét pedig már le is játszottak. Nem túl nagy meglepetésre az Astralis dominált, míg a Cloud9 önmagához képest is rosszul játszott, hiszen a VP-től is kikaptak. A legérdekesebb meccs viszont mégsem az Astralis-é vagy éppen a C9 volt, hanem a Space Soldiers és a NiP összecsapása vitte a prímet, mivel az igen szoros, 16-13-as török győzelemmel záródó meccsen egy olyan hard carry-t láthattunk, ami a legjobb csapatoknál ritkán –vagy jobban mondva sohasem– fordul elő, hiszen XANTARES +20-as K/D-t hozott össze!

Természetesen ez nem minden: a fiatal török zseni, már a 9. körben 21 gyilkossággal és csak 2 halállal rombolt a szerveren, amit az sem tudott elrontani, hogy a NiP a következő félidőben felállt a 12-3-as dominanciából és a végén majdnem ki is egyenlítettek. Az utolsó 20 körben összesen 15 killt szerzett még XANTARES, ezzel 36-16-ban végzett és "csak" 1,98-as HLTV ratinget kapott, pedig a csapat sorsa most tényleg csak rajta állt. Elképesztő, 126-os körönkénti sebzést is összeszedett, ami egy NiP szintű csapat ellen egy kisebb csoda. Természetesen a mérkőzés után a HLTV készített is vele egy interjút, ahol a következőket mondta a meccsről:

"Elég jól bemelegítettem, szóval készen álltam a meccsre. A NiP játékstílusa nagyon egybevágott azzal, amit én szeretek játszani, így ez is segített. Ez egy nagyon pozitív teljesítmény volt egyéni szinten. A NiP játékstílusa nagyon alap és köztudott volt, –így nem volt nehéz dolgom."

Nem új keletű dolog ez XANTARES-től, mivel pont tavaly, a WESG alatt az orosz csapat ellen sikerült egy hasonlóan epikus meccset zárnia, ahol 33-13-ban végzett, ott 2,39-es ratinget kapott és az egyik társa, paz is igazán remekül játszott. A fiatal török tehát tud, ha nagyon akar, –a Space Soldiers-nek pedig ez az igazi erőssége. Hamarosan, 13:00-kor játszanak a MIBR ellen, ami valószínűleg a döntőbejutásról dönt, így újból oda kell tennie magát "VACTARES-nek".

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!