Magyar játékos is lesz a 2019-es világversenyen - Zridex megnyerte a második EU WESG kvalit

Magyar játékos is lesz a 2019-es világversenyen - Zridex megnyerte a második EU WESG kvalit

A WESG keretein belül nem csak a játékosok, de a nemzetek is összecsapnak. Az már biztos, hogy Magyarországot Zridex fogja képviselni Hearthstone-ban.

A World Electronic Sports Games már évtizedek óta létezik és mindig arról szólt, hogy a világ legjobb játékosait kereste a különféle játékokban. A bajnokság pikantériája, hogy jelentkezhet bárki bárhonnan, de a megkötés mindig az, hogy egy nemzetből kell érkezni, kvázi a résztvevők mindig a hazájukat képviselik. Amióta létezik a versenysorozat, sokszor szoríthattunk magyar játékosoknak. Gondoljunk csak Kodiak csapatára az akkor még WCG-nek hívott versenyen, de említhetnénk itt a GameAgents csapatát is, akik tavaly voltak ott a legjobbak között. 

Idén eddig azt hittük, hogy nem szurkolhatunk honfitársunknak, de ma reggel egy igazán kellemes meglepetés fogadott minket. Hiszen Erdei "Zridex" Milán ma reggel a következő bejelentést pakolta ki a Twitterre.

Ez pedig azt jelenti, hogy Zridex 2019 márciusában Kína felé veszi az irányt, hogy megküzdhessen a 190 000 dolláros összdíjazásért. Persze az élmény még nagyon friss, de azért megkérdeztük Zridexet, hogy érzi magát a győzelem után és persze, hogy mit vár a versenytől?

"Nagyon hosszas, hajnalig tartó küzdelem után sikerült behúzni a második és egyben utolsó WESG kvalit, amivel nyertem magamnak egy utat a kínai döntőre. Igazából nem érkeztem elvárásokkal, mivel már egy jó ideje, a HCT rendszer hibái és a játék magas varianciafaktora miatt kizárólag csak ilyen komolytalan hobbi szinten űzöm a játékot . Természetesen az összes komolyabb, magasabb pénzdíjazású versenyen megpróbálok elindulni. A régi tapasztalatokra hagyatkozva néhány nap felkészülés/belerázódás elég ahhoz, hogy megálljam a helyemet, akármennyit hagytam ki előtte, ezt próbálom kamatoztatni az ilyen komolyabb versenyeknél. Alig várom már a Kínai utat és természetesen a cél az első helyért járó 100.000 dollár."

Mi pedig csak gratulálni tudunk még egyszer, és sok sikert kívánunk a versenyhez, ha pedig ott leszünk. akkor megpróbálunk elhozni nektek a mérkőzéseket.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!