A Pyke mid bitang erős, a 8.24b-ben gyengíteni próbálták

A Pyke mid bitang erős, a 8.24b-ben gyengíteni próbálták

Pyke továbbra is megállja a helyét támogatóként, viszont az utóbbi időben felköltözött a középső ösvényre is. Ez nem mindenkinek tetszik.

Megérkezett az év utolsó frissítése, a 8.24b. És hogy miért 8.24b? Ezt a trendet tavaly hozta be a Riot Games, ahol már nem egy különálló patch-et adtak ki, sokkal inkább egy kiegészítést az előzőhöz. Ahogy előzetesen is elmondták, ebben a frissítésben az egyensúlyra kerül már a hangsúly, aztán ez már így marad a 9. szezon kezdéséig. Számos újítás mellett a Riot kiemelten foglalkozott Pyke-kal ezúttal is, igaz most nem a támogató jellegével van baj, hanem a középső ösvényes szereplésével.

Erre próbáltak a mostani frissítéssel válaszolni, –több kevesebb sikerrel. És hogy mi a baj Pyke-kal? Igen, egy sebzés orientált támogató, akinek a dolga, hogy elkapjon gyanútlan AD carry-ket, de a képességeit tekintve nem igazán lenne helye a középső ösvényen. És mégis, valamiért 54%-os győzelmi aránya van a középső ösvényen, míg boton támogatóként 49%. Az is hozzátartozik a dologhoz, hogy valószínűleg sokan nem is tudják mit csináljanak ellene, mert annyira nem elterjedt, hogy mindenkinek tapasztalata legyen ellene. Pyke legnagyobb gyengéje, hogy nem tud hatékonyan ösvényt tolni, még annyira sem, mint Akali az első szinteken. Ennek ellenére a snowball hatás nála nagyon erős, ráadásul az aranyat megosztja, így meg könnyű előnyt kialakítani.

A 8.24b-ben kapott frissítések elsősorban a középső ösvényes Pyke-ot érintik. A Q-ját (Bone Skewer) nerfelték és csökkentették a másodlagos célpontoknak okozott sebzést 50-ről 30%-ra, ergo még nehezebb dolga lesz az ösvénytolással. A skálázódása is, megint a midre célozva, ugyanis a szintenként kapott mágikus ellenállás 2-ről 1,5-re csökken. Ez megkönnyítheti valamelyest a legtöbb mágus dolgát és tekintve, hogy miden inkább Electrocute-tal játsszák Afteshock helyett, egész büntethető lesz. A passzívja ettől még megmarad, de miden azt egy fokkal nehezebb kihasználni, mivel a bokrok távolabb állnak, hogy gyógyuljon. A másik opció, hogy teljesen hátrasétál a tornya alá, hogy ne lássuk.

Az ultija (Death from Below) sem maradt érintetlen, főleg a későbbi szinteken. A 6. és 9. szint között továbbra is 250/290/330/370 HP-ról végzi ki célpontjait. 10. és 13. szint között viszont 410/450/475/500 helyett 400/430/450/470 HP-ról, míg 14-18 között 525/550/575/590/605 helyett 490/510/530/540/550 HP-ról végzi ki célpontjait. Ehhez persze hozzájárul még a skálázódás, de sokat számíthat a harcokban, hogy mikor is ugorhat be.

Végezetül, hogy biztosra menjenek, a Tiamatot is nerfelték, –igaz nem konkrétan Pyke miatt. Egyébként is az early game-ben szenvedős kicsit a farmolás miatt, viszont a Tiamat ára megnőtt. Eddig 1200-ból ez megvolt, mostantól viszont 1325 aranyat kell érte kicsengetni. Így jó eséllyel egész sok időt fogunk enélkül tölteni, –már ha egyáltalán rámegyünk, hogy kompenzáljunk a miniontakarításunk gyengesége miatt.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.

League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.