Az FNBRLeaks-es srác szüleinek küldött hivatalos levelet az Epic, hogy a gyerek illegálisan leakel

Az FNBRLeaks-es srác szüleinek küldött hivatalos levelet az Epic, hogy a gyerek illegálisan leakel

Most akkor mégis mi a helyzet, Epic?

Aki kicsit is komolyabban követi a Fortnite világát, egészen biztosan tud a gaming berkekben csak adatbányászoknak hívott játékosokról, akik elszántan próbálnak minden érdekes újítást megjelenés előtt megmutatni nekünk. Az egyik legnagyobb ilyen Twitter oldal az FNBRLeaks volt, aki a csúcson több, mint 250 ezer követővel büszkélkedett. Ekkor jött viszont a feketeleves, hisz az Epic ultimátumot adott neki: kitörli az oldalait minden egyes közösségi médián, vagy feljelentik a felhasználási feltételek sorozatos megszegése miatt. Nem akart balhét, így órákkal később törölte magát mindenhonnan, pedig több, mint fél évig építette az egészet. Külön kiemelném, hogy egy 18 év alatti személyről van szó, így valószínűleg az Epic sem akart ebből akkor kálváriát, könnyebb volt, ha ráijesztenek. Ami viszont akkor még nem derült ki, hogy nem egy e-mail érkezett, hanem egy konkrét, kézzel fogható levél, amit a srác címére küldtek ki:Ebben pedig nem őt, hanem egyből a családján keresztül szólítják meg őt, hogy a "fiuk" olyanokat tesz, ami illegális. Ezzel nem lenne akkora probléma, ha az FNBRLeaks teljesen elutasította volna a vádakat, de legalább egy e-mailt küldhettek volna előtte, hogy ne hozzák ilyen kellemetlen helyzetbe. A szülők lehet, hogy egyből bűnözőnek gondolták a gyereküket. Ezt egy más nagyobb leaker is az Epic szemére hányta és megemlítette, hogy jó lenne, ha legalább őt figyelmeztetnék e-mailben:

Az egész levélben persze nem ez a legrosszabb, hanem az ok, amiért fel akarták jelenteni az FNBRLeaks-t, az adatbányászat volt. Egy korábbi cikkünkben pedig mi is írtunk róla, hogy az Epic egyik alkalmazottja, –név szerint MrPopoTF– azt mondta, hogy egyáltalán nem a leakelés volt a probléma, hanem az, hogy az arra használt programot reklámozta és árulta:

Innentől ember legyen a talpán, aki rájön, hogy mi folyik itt pontosan. Könnyen lehet, hogy csak elbeszéltek egymás mellett az Epic munkatársai, de bármi mást is könnyen beleképzelhetünk ebbe a szituációba. Nem tudjuk, hogy mi lesz az ügy vége, de jó lenne, ha az Epic legalább házon belül zöld ágra vergődne.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!