Újabb

Újabb "profik" véreztek el a PUBG anti-cheat rendszerén

A próbálkozásuknak pedig az lett a vége, hogy nemcsak őket, de még a csapataikat is kitiltották az NPL-ről.

Azt hiszem nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy a PUBG-ban már szinte kultuszelemmé vált a csalás; voltaképp hétről-hétre olvasni banhullámokról amik végigsöpörnek a közösségen, sok esetben pedig streamerek és profi játékosok is áldozatául esnek. Gyakran merül fel annak lehetősége, hogy téves banról van szó; amikor ez történik, akkor természetesen visszakapja a játékos a fiókját. Nem olyan rég egyébként az MNEB-re sikeresen kvalifikált játékosnak, Szab1snak is volt egy hasonló esete: ő is fennakadt a PUBG anti-cheat rendszerén, később pedig a fejlesztők is megerősítették, hogy valóban csalt.

Jelenleg azonban tengerentúli játékosokról van szó, a négy jó madár Christian "Cuhris" Narvaez, Liam "Liammm" Tran, Tyler "DevowR" Sti, és Mark "Tefl0n" Formaro voltak, akik nem csak saját maguknak, hanem a csapataiknak is elintézték a kitiltást. A Reapers, a Totality, a Death Row, és az Almost zászlaját nem láthatjuk többet ezen verseny égisze alatt. A játékosok casual mérkőzéseken és a National PUBG League kvalifikációs mérkőzésein egyaránt csaltak, aminek a következménye 3 év eltiltás lett a PUBG Corp. összes versenyéről.

Az illetékesek azt is elmondták, hogy a jövőben minden játékos, aki profi e-sport versenyen csal, minimum 3 év, maximum élethosszig tartó eltiltást fog kapni. Mondanunk sem kell, hogy sok esetben már a 3 év is elég lesz, egy csalóval ugyanis a jövőben egyetlen valamire való e-sport szervezet sem dolgozna szívesen együtt.

Jól meg kell tehát gondolni, hogy ki mikor mit csinál; Szab1s például az MNEB kvalifikációi után kezdte el alkalmazni a tiltott eszközét, –aminek lássuk be, nem sok értelme van.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!