Több jutalommal indul idén a rangsorolt szezon!

Több jutalommal indul idén a rangsorolt szezon!

League of Legends - Már csak kettőt kell aludni, hogy ismét pattanásig feszülhessenek idegszálaink a rangsorolt meccsek közepette. Mit érdemes tudni az indulásról?

Bizonyára mindenki –vagy legalábbis a legtöbben– már izgatottan várja az új rangsorolt szezont, amihez már csak kettőt kell aludni. Ez az információ valószínűleg már mindenkihez eljutott valamilyen formában, –ha máshogy nem, akkor a kliensen belül biztosan; hiszen ez a kép fogad jelenleg, ha belépünk.

Ez a cikk elsősorban a kezdőbb játékosoknak szól; hogy pontosan mit is jelent egy új szezon indulás, mi az, ami változik, esetleg eltűnik, illetve milyen újdonságokra számíthatunk a tavalyi évvel szemben. Vágjunk is bele!

Az első és legfontosabb dolog, hogy amikor újraindítják a szezont, az eddigi rangunk eltűnik. Az egész szezont 10 besoroló meccsel kezdjük, hogy kiderüljön honnan indulunk majd. Az eddigiekkel ellentétben, a Riot Games idén már nem fog a sötétben tartani minket, amíg le nem toljuk mind a 10-et, már az első meccs után látni fogunk egy ideiglenes rangot. Minden meccs után "LP"-t kapunk és azzal együtt változik a rangunk is, majd a 10-ik után megkapjuk a ténylegeset. Aki szorgos volt az előszezon során és játszott rangsorolt meccseket, netán magasabbra jutott, mint ahol a szezont fejezte be, annak jó hír, hogy az MMR is befolyásolja ezeket az eredményeket. Az MMR felel azért, hogy a rendszer eldöntse milyen szintű meccset kapunk, –illetve a kezdeti rang meghatározásánál is szerepet játszik–, így ha úgy érezzük, hogy még tudunk felfele haladni, mindenképp érdemes az utolsó két napban is próbálkozni.

Általános jelenség, hogy alacsonyabb rangon fogunk kezdeni, mint ahol tavaly befejeztük, –emiatt nem kell aggódni, ez mindenkinél így van. Az idei szezon egyébként eléggé más lesz, mint az eddigiek, hiszen nem egy hosszú, egybefüggő időtartamról beszélünk, hanem három szakaszról, mindegyik végén különböző jutalmakkal. Ezzel szeretné a Riot Games jobban motiválni a játékosokat arra, hogy egész évben aktívan játszanak rangsorolt meccseket. A második szakasztól kezdve pedig jó esély van arra, hogy beköszönt a pozíciókra bontott rangsorolás, amennyiben az Észak-Amerikában és Koreában végzett tesztelések után elégedettek lesznek az eredménnyel. Ha nem tudod ezt mit is jelent pontosan, alább olvashatsz róla részletesebben.

Szintén fontos információ lehet, hogy resetelődnek a hősökből kapott hextech ládák is. Ha mi, vagy valamelyik csapattársunk legalább S- osztályzatot ér el egy meccsen, ahol olyan hőssel játszunk, akivel még nem szereztünk ládát, akkor kapunk egyet. Ezt egyébként meg tudod előre nézni, hogy kivel szereztél már, ha a gyűjteményen belül megnézed a hőseidet. Akivel már sikerült ezt összeszedni, a körül lesz egy arany színű keret, de a kurzort rávíve ki is írja nekünk a kliens. Idén ismét minden hőssel próbálkozhatunk.

Végül, de nem utolsó sorban, újra a "nulláról" indul a honor rendszer is, pontosabban kettes szintről, a tavalyi indulást nézve. Ez azokra vonatkozik, akik legalább kettes-, vagy annál magasabb szintre jutottak. Akik esetleg ez alatt végeztek rossz magatartás miatt, azoknak sajnos nem lesz visszaállítás, ők maradnak ott ahol vannak, és idén ismét próbálkozhatnak jobb magatartással, hogy feljebb jussanak. Érdemes egyébként feljebb jutni, hiszen csinos jutalmakat kaphatunk érte. 

Ha esetleg valami kimaradt volna, nyugodtan kérdezzetek rá a kommentekben!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.

Közvetítések