A VAC bannok ellenére újabb játékosszám rekordot döntött meg a CS:GO

A VAC bannok ellenére újabb játékosszám rekordot döntött meg a CS:GO

Egyre inkább biztosak lehetünk benne, hogy jól döntött a Valve.

Közel két hónapja érkezett az a frissítés, ami nem csak a Battle Royale-t hozta el a CS:GO világába, de teljesen ingyenessé is tette a játékot. Ez elsőre sokakat megijesztett, hisz egyértelmű volt, hogy a csalók is sokkal szabadabban érkezhetnek meg majd. Épp ezért történhetett meg az is, hogy a decemberi hónapban hatalmas rekordot döntött a Valve, hisz 600 ezer felhasználót tiltott ki csak az év utolsó hónapjában, amikor előtte fél év alatt összesen nem bannoltak ki ennyi csalót. Ebből kifolyólag rengeteget fejlődött a VACnet is és a játékosszám is folyamatosan növekedett. Ez egyelőre januárban sem áll meg, a CS:GO pedig a játék hetedik évében megdöntötte az átlagjátékosok számának rekordját:

Soha nem játszottak még ennyien átlagban a játékkal, pedig az év közepén –egészen pontosan májusban– elérték az elmúlt évek egyik legalacsonyabb átlag játékosszámát. Kimondhatjuk, hogy az ingyenesség legalább 100 ezer új átlag játékost hozott, ami egy ilyen játéknál igazán mérvadó, hisz a jelenlegi szám 25%-át nyerték meg lassan két hónap alatt. Rengetegszer hallhattuk már, hogy a CS:GO haldoklik, ami már más játékoknál is bevett szokás lett. A CS:GO előtt viszont még minden bizonnyal fényes jövő áll, hisz a versenyszerű lövölde még mindig az egyik legizgalmasabb (és legkönnyebben követhető) e-sport játék a világon, még háttértudás nélkül is. Szívből reméljük azért, hogy most nem áll újból legalább egy évig a Valve és további fejlesztéseket vagy csak meta felrázásokat kap majd a CS:GO idén is.

A Valve elmondása szerint egyébként a Steam egyik legkelendőbb tárgya a megvásárolható Prime státusz, –így nagyon úgy néz ki, hogy az újoncoknak tényleg tetszik a játék, az ingyenesség pedig csak megerősítette, hogy megéri komolyabban venni a CS-t.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!