Letaszították Rexxart, de messze még az április: új évi meta jelentés

Letaszították Rexxart, de messze még az április: új évi meta jelentés

Az erősorrendben megelőzték a Huntert, de a népszerűségben egyelőre verhetetlennek tűnik. Itt a Hearthstone legfrissebb meta jelentése!

Átfordult a naptár 2019-re, és rögtön egy örömteli változással szolgálhatunk azoknak, akiknek már elegük van a Hunterstone-ból. A HSReplay legfrissebb meta jelentéséből rengeteg dolgot kiolvashatunk, ami bizakodásra ad okot. Mutatjuk a részleteket!

Erősorrend

Az élen immár a Paladin található, ami a Standard formátumban Rank 4 és legend között 52,1 százalékos győzelmi arányra képes. Ez köszönhető annak, hogy az Odd változat bedarálja a Huntereket és a Rogue-okat, –sőt, házon belül is bőven van esélye a másik domináns Paladinnal, az Evennel szemben. Egyedüli nagy countere a paklinak az Even Warlock, de szerencséjére a páros mechanikára épülő deck nem képes kibontakozni a rengeteg Hunter között. Az egyik legnagyobb nyertese az elmúlt hétnek a Shaman, ami gyakorlatilag egy típussal képes megállnia a helyét a metában. Thrall Even változata kellően gyors és erős, hogy szembeszálljon a Hunterekkel, de nem szabad kihagyni a változók közül a másik nyertest sem. A Priest egyre jobban kapaszkodik fel a listán és több paklija is képes meglepetésekre: a Clone, Control, Combo deckek elszaporodtak a ladderen, amire fel kell készülnie minden ambiciózus játékosnak.

Népszerűség

Itt nem történt változás az élen, a Hunter még mindig elképesztő mértékben dominálja a Standard metát, legalábbis Rank 5 alatt. Már 31,9 százalékos népszerűsége van az összes pakli közül, ezt áprilisig nagyon nehéz lesz elviselni. A második helyre a Priest kapaszkodott fel, a Rogue, Warlock és a Mage fokozatosan esik vissza. A Shaman érthetetlen módon a nyolcadik helyen szerénykedik, hiába erős az Even Shaman. Ami biztosra vehető, hogy a Druiddal nem érdemes játszani még egy jó darabig, mivel teljesen kiüresedett a Wild Growth és Nourish nerf után a class.

A végére pár jól teljesítő pakli, amivel nyugodtan pörgethetitek a meccseket a mostani Standard metában.

Odd Paladin

Kód: AAECAZ8FBK8EpwXxBZ74Ag1G8AP1BfkKm8IC68ICg8cCuMcC48sClc4C+9MC0eEC1uUCAA==

Even Paladin

Kód: AAECAZ8FCrcE+gb+B5YJucECws4Ct+kCzfQC6/cC/fsCCtwD9AXPBooHrwf2B7PBAojHApvLApboAgA=

Even Shaman

Kód: AAECAaoICCCZAv4F88ICws4C9uwCp+4CzfQCC70B0wHZB/AHsQiRwQKbywKW6AKU7wKw8AKKgAMA

Secret Hunter

Kód: AAECAR8IxwPJBK4GncwChtMCmPACp4IDm4UDC54BqAK1A4cE/gzd0gLf0gLj0gLh4wL1iQOnigMA

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!