Ez a baj a játékban lévő túl sok sebzéssel - videó

Ez a baj a játékban lévő túl sok sebzéssel - videó

League of Legends - Ha bárkinek lenne még kétsége afelől, hogy néha túl sok sebzés van a játékban, annak íme egy ellenpélda.

Anno régen, –még a 3. 4. szezon környékén– már olyan dolgokon is fennakadtunk, mint egy Syndra ulti, vagy bármilyen olyan karakter, aki lényegében one shotolni tudja a karaktereket. Az évek során a játék valahogy úgy alakult, hogy szép lassan, évről-évre egyre több sebzés került a játékba. 

Nem kell eget rengető dologra gondolni, nem duplázták meg senkinek a sebzését, egyszerűen aktívan működik az úgynevezett "powercreep" jelenség, amit leginkább úgy tudnánk leírni, mint az inflációt. Egyik napról a másikra nem érezzük a hatását, de egy-két évre visszatekintve már látjuk a különbséget, hogy minden drágább lett, mint régen. A különbség, hogy míg a valóságban valamilyen szinten a fizetések is követik az inflációt és kompenzálják azt, addig a LoL-ban az emelkedő sebzésre nem feltétlenül érkezett megfelelő válasz a Riot részéről.

Hogy miről beszélünk pontosan? Az alábbi videó tökéletesen mutatja, hogy mi is a baj a mostani játékkal.

A fentebbi videó tökéletesen mutatja be, hogy egyes karakterek mennyire el tudnak szabadulni a játékban, ráadásul nem is kell hozzá annyira sok minden, mindössze pár gyilkosság. Qtpie lassan két éves videójában Syndra még úgy is one shotolta, hogy nem volt különösebben elfeedelve, –sőt, az ultiját sem tudta kellőképp előkészíteni.

Az alapvető probléma az egésszel az, hogy míg korábban volt pár karakter, aki képes volt one shotolni, cserébe akadtak kellő gyenge pontjai, amikkel számolni lehetett. Manapság pedig lassan már követni sem lehet, hogy kik tudnak egy szempillantás alatt eltüntetni, és sokszor ellenlépés sincs igazán rá. A powercreep jelenségéről (amiről beszéltem fentebb) Doublelift is említést tesz egyik videójában. 

Sőt a játék hátterével foglalkozó szintén ismert Jeremy - Gaming Curious csatorna is foglalkozott a témával, –már három évvel ezelőtt–, a helyzet pedig nem sokat javult. Minden egyre erősebb lesz szép lassan általánosságban, –és hiába próbálják együtt tartani a mezőnyt, egyesek leszakadnak, mások előretörnek.

Ha ez a továbbiakban is így marad, és a Riot nem tesz féket a dologra, szép lassan kicsúszhat teljesen a talaj (és az egyensúly) a lábuk alól.

Te mit gondolsz, sokat gyorsult a plusz sebzés miatt a játék?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.