Új processzorokat jelentett be az Intel

Új processzorokat jelentett be az Intel

A CES-en pörögnek tovább az események. Ezúttal az Intel jelentett be új Coffee Lake Refresh processzorokat és a Project Athena-t!

A Consumer Electronic Show-n (CES) az Intel is megkapta a rivaldafényt. Bejelentették a legújabb 9. generációs Coffee Lake Refresh processzort, és lerántották a leplet a Project Athena-ról és a Lakefield chipekről, amikkel a mobileszközök piacát robbantaná fel az amerikai vállalat. Mutatjuk a részleteket!

A jelenlegi processzorpiac teljesen átalakult, –köszönhetően annak, hogy az Intel árai elszálltak a tavalyi évben. A 2018-as év második felében már egyértelmű jelei mutatkoztak meg annak, hogy az AMD képes arra, hogy felzárkózzon, –sőt, megelőzze az eddig legyőzhetetlennek tartott vetélytársát. Az AMD azóta beharangozta a ZEN 2-t, a Ryzen 3000-s szériát, így az Intelen volt a sor, hogy lépjen egyet a sakktáblán. 

Az elmúlt időszakban már szivárogtak ki az információk, –sőt, már meg is jelent néhány az Intel következő generációs processzorai közül, de végre hivatalosan is megkaptuk a végleges listát, amiből válogathatunk, ha asztali számítógépbe szeretnék Intel CPU-t vásárolni. A középkategóriába érkezik meg már január végén, az I5-9400 / 9400F / 9400 KF. A különbség a processzorok között annyi csak, hogy az F-fel jelölt kártyákban benne van az integrált grafikus kártya, de egyszerűen letiltják ezeknek a használatát. A K jelzés továbbra is az overclocknak a betűjele, aminek segítségével a megfelelő alaplapban még több teljesítményre tehetünk szert. Összesen hat új processzor, de összesen tíz változat készült a Coffee Lake Refresh szériából, amivel egyértelműen vissza akarja szerezni trónt az Intel.

További nagy dobás a Project Athena és a Lakefield chipset, amivel a mobileszközök megújulását tűzte ki célul az Intel. Ezek az új generációs hardverek a 2019-es notebookokban először még az Ice Lake chipsettel szerelt processzorokkal együtt próbálják meg a vásárlókat megnyerni maguknak, de a későbbi notebookokba már a Lakefield chipek kerülnek bele. A 10 mm-es egylapkás rendszer (SoC), ami Foveros alapokra épül. A hibrid, x86-os CPU többmagos dizájnból áll össze: lesz négy kisebb teljesítményű Tremont Atom mag és egy nagyobb teljesítményű Sunny Cove, ami a komolyabb feladatok elvégzésére szolgál. Ehhez társul a legújabb integrált grafikus vezérlő és az egyéb támogatott technológiai újdonságok, mint a Wi-Fi 6 (5G) és a laptoponkénti legalább egy darab Thunderbolt 3-as csatlakozó. A referencia alaplap nem nagyobb, mint egy M.2-es SSD, és az egész eszköz garantáltan 20 órán képes keresztül működni csak akkumulátorról megfelelő használat mellett.

Szerintetek képes lesz az Intel a 9. generációval visszacsábítani az elbizonytalanodott felhasználókat?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!