Sylas ezekkel az ultikkal lehetne bitang OP, illetve teljesen használhatatlan

Sylas ezekkel az ultikkal lehetne bitang OP, illetve teljesen használhatatlan

League of Legends - Már most nem irigyeljük a balance csapatot a Riotnál, nehéz dolguk lesz Sylas-szel, hiszen már most 143 karaktertől tud kölcsönözni, –de kikkel éri meg leginkább?

Sylas tegnap robbant be a köztudatba és azonnal felfigyelt rá a közösség. Egyrészt háttere és eszméi miatt, melyek egy már letűnt rendszert idéznek, de amivel igazán el van mindenki foglalva, az természetesen az ultija. Az egyszerűen csak Hijack névre keresztelt képesség nem csinált mást, mint hogy kölcsönvesz egy végső képességet valakitől. Amíg aktív a képesség, akkor egy célpont karaktert kijelölve, –nem kell célozni–, megkapjuk annak a hősnek az ultiját egyszeri használatra. Fontos, hogy az ultinkat csak ellenfél hősre használhatjuk, saját csapattársunkkal nem. 

A képesség érdekessége még, hogy míg első szinten 85 másodperc a CD rajta, ez még ultik között egész alacsony, addig hármas szinten ez már mindössze 15 másodperc. Szerencsére azért gátat szabtak az ámokfutásnak, ugyanis egy adott célpontot nem ultizhatunk le kétszer egymás után. Ha valakitől már loptunk ultit, akkor azt nem tudjuk újra célozni 200 másodpercig, ez csökkenthető CDR-rel, a pontos mérték még nem teljesen ismert.

OP választások


Nem gyakran látunk tényleges AP Malphite-ot komoly meccsen, de lévén, hogy Sylas teljesen AP, nála nagyon is érezni fogjuk a sebzést, a területi feldobásról nem is beszélve. Mivel Malphite alapból tank, ezért 100%-os AP rátája van az ultin.

Hasonló a helyzet, mint Malphite-nál. Hatalmas területi CC, amihez még sebzés is párosul. Mivel Amumu ritkán full AP dzsungelesként, így 80%-os AP ráta van az ultiján.

Ismerjük már az AP Varust, megbízható sebzése van az ultiján is, ráadásul területre is terjed a CC és mind emellé kapunk egy 100%-os AP rátát is.

Ha csak nem törik ketté a játék, amint rácélzunk az ultival, akkor ennyi AP mellett rendesen megtépjük az ellenfelet és a végén egy új csapattársat, vagy akár egy sárkányszellemet is kaphatunk. A passzív irányítás elvileg az ulti része, tehát meg kellene kapjuk. Az ultin a 60% AP ráta mellett még 60% AD is van, aminek a 40%-át szintén megkapjuk.

Ha netán összetalálkozunk ezzel a medvével, érdemes lecsapni az ultijára. Az összes támadást nézve 240% AP rátáról beszélünk, mivel Volibear 12 másodpercen át csapkod villámokkal töltött alaptámadásaival, de ennyi AP mellett ez fájni fog. Csapatharcban –ha a passzívunkat is beleépítjük–, ami egy soft reset minden képesség után, akkor egyszerre 8 célpontba csaphatnak a villámok.

Gyenge választások

Természetesen nem minden egyes ultival járunk jól a játékban, –így akad pár olyan, amit érdemes elkerülni.

Egyszer megkapjuk a főnix formát, csapunk vele hármat és elmúlik.

Az eredeti verzióhoz képest elég semmi: ugrunk egyet és vége, –igaz egy mini Flash-nek egyszer jó.

Hasonló a helyzet, mint Kassadinnál, csak itt még vissza is ugrunk a helyünkre.

Bár még nem erősítették meg, de jó eséllyel itt is az lesz, mint Udyrnál, hogy köpünk egyet és vége a dologbank.

Ha van sok feldobásunk, akkor talán átlagon aluli, de egyébként eléggé használhatatlan. Nincs akkora sebzés benne és a bónusz páncéltöréssel sem megyünk sokra, de cserébe beugrunk a harc közepébe.

A fentebbi lista természetesen nem teljes, csak pár példa, ami szerintünk kitűnhet az átlagból.

Sok kérdés merült fel egyébként több hős kapcsán, hogy miként is működik Sylas kölcsönzése, –az alábbi videó elég sokat megválaszol!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!