Súlyosan vissza lehet élni Kindreddel egy bent hagyott hiba miatt - videó

Súlyosan vissza lehet élni Kindreddel egy bent hagyott hiba miatt - videó

League of Legends - Elég erős bugot fedeztek fel Kindred esetében, amit ha nem javítanak, akkor akár még gondokat is okozhat.

Kindred nem éppen a legjátszottabb karakter, de a mostani bugot nézve, elég könnyen kedvet kaphatnak hozzá sokan, feltéve, ha ezt nem javítja a Riot Games hamarosan. A videó természetesen Vandiril csatornáján jelent meg, aki állandóan a hibákat és kihasználható kiskapukat keresi a játékban, –nem azért, hogy visszaéljen velük, sokkal inkább azért, hogy a Riot is tudjon róla. 

Emiatt indította el új sorozatát is, a "riot pls fix"-et, ahol javítandó hibákra hívja fel a figyelmet. Az első alanya pedig meglepő módon nem Mordekaiser lett -neki van a legtöbb ismert bugja-, hanem Kindred. Egy apróságnak tűnő, de a játék szempontjából mégis iszonyatosan fontos hibát vélt felfedezni. Kindred igazi ereje a passzívjában rejlik, vagyis a jelzők gyűjtésében, hiszen ettől lesz igazán erős. Ezt megteheti táborokból, illetve bizonyos ellenfelekből is, akiket előzetesen megjelöl. Hogy ne lehessen ezekkel visszaélni, mindkettőn van egy-egy CD, amit meg kell várni, amíg újra jelzőt gyűjthetünk.

01

Ahogy Kindred leírásánál is szerepel, a kijelölés 8 másodpercet vesz igénybe, viszont ha levadásszuk az adott ellenfelet, akkor 4 percig nem jelölhetjük ki újra. Erre azért van szükség, hogy például ne verjünk sátrat a felső ösvényen a már amúgy is 0 5-ben lévő toposnál és őt farmoljuk újra és újra jelzőkért. A másik része a passzívnak viszont más. Összesen 180 másodpercre jelöl meg egy tábort, majd ha ez lejárt, vagy valaki elhozta, akkor 40 másodperc múlva választ egy újat, addig nem gyűjthet más jelzőt. Az általános jelzőgyűjtés CD-je zavar be, ami nagyjából egy perc körül mozog.

És itt jön a lényeg, a játék ugyanis, csak az UI-t korlátozza, azaz, egérrel nem tudunk ténylegesen ugyanarra a hősre kattintani 4 percig, akit már egyszer megöltünk. Viszont ha lejár a sima passzív számlálója, ami jóval kevesebb, egy kis "trükkel" azonnal kijelölhetjük bármelyik hőst. Igen, azt is, akit épp megöltünk. Ehhez nincs más dolgunk, mint megnyomni a Shiftet és azt az F gombot, ahányadik a célpontunk az eredményjelzőn. Ha legfelül van, akkor F1, ha a második akkor F2 és így tovább. Ezzel teljesen meg tudjuk kerülni az egész 4 perces CD mechanikát, mindössze a sima passzívunk CD-jét kell megvárni, ami jóval kevesebb. Mondanom sem kell, így rekordsebességgel lehet jelzőket gyűjteni.

Ez lényegében pont azt a védelmi mechanikát kerüli meg szinte teljesen, ami arra hivatott, hogy ne egy ösvényt campeljünk végig az egyre könnyebb jelzőkért. Az esetet a cikk írásakor is kipróbáltam és minden probléma nélkül működik továbbra is, tehát a Riot még nem javította ezt. Remélhetőleg ez hamarosan megtörténik.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!